I Ed Širan optužen za kopiranje tuđe pjesme

"Sve što želim je objašnjenje. Da sam dobio odgovor od njega ili njegovih pravnih zastupnika ne bi morali da prolazimo kroz sve ovo"

1339 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Još jedna velika muzička zvijezda optužena je za "krađu" muzike, a na suđenju protiv Eda Širana u londosnkom Višem sudu, juče je govorio Semi Čokri, koji ga je i optužio za plagijat.

Ovaj muzičar je kazao da se osjeća kao da ga je "pokrao neko koga puno poštuje, odnosno neko koga je poštovao".

"Sve što želim je objašnjenje. Da sam dobio odgovor od njega ili njegovih pravnih zastupnika ne bi morali da prolazimo kroz sve ovo", istakao je muzičar čije je umjetničko ime Sami Switch.

On tvrdi da je dio u kojem Širan u svojoj pjesmi "Shape Of You" pjeva "oh I, oh I, oh I" gotovo identično refrenu njegove numere koju je on objavio dvije godine ranije.

"Bio sam u automobilu sa djevojkom kada je na radiju puštena 'Shape Of You'. Oboje smo bili šokirani zbog sličnosti", pojasnio je on, dodajući da je brzo na društenim mrežama "okačio" obije pjesme pitajući da li to još neko primjećuje i dobio puno potvrdnih komentara.

Širan ipak negira da je kopirao pjesmu ovog kolege, ističući prošle sedmice pred sudijom da je taj element pjesme "veoma kratak" i da su ključni djelovi u obije pjesme različiti.

"Čak i da sam čuo njegovu pjesmu 'Oh Whay' i da sam je koristio, bio bih jasan po tom pitanju. I ranije sam pripisivao zasluge drugim ljudima koji su imali neznatan uticaj prilikom mog pisanja pjesama. Razlog za to je moja želja da sve autore tretiram fer", istakao je britanski muzičar.

Sav novac koji je Širan zaradio od te pjesme biće zamrznut do kraja suđenja.

Bonus video: