Prinsov album "Camille" će uskoro biti objavljen

Svih osam pjesama sa ovog albuma do sada su bile objavljene u nekom obliku, ali nikada kao cjelina, odnosno album, pa ih je publika teško pronalazila na internetu

1810 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Album muzičara Prinsa pod nazivom "Camille" koji je snimljen 1986. godine, objaviće produkcijska kuća Third Man Records, prenose svjetski mediji.

Ovaj do sada neobjavljen album, Prins je snimio kao njegov ženstveni alterego Kamil, ali ga nikada nije objavio.

U intervjuu za Mojo sajt, Ben Blekvel, osnivač produkcijske kuće Third Man Records otkrio je da će "Camille" ugledati svjetlost dana.

"Konačno ćemo ga objaviti", kazao je on, dodajući da su dozvolu za to dobili od pravnih zastupnika koji upravljaju naslijeđem preminulog muzičara.

Svih osam pjesama sa ovog albuma do sada su bile objavljene u nekom obliku, ali nikada kao cjelina, odnosno album, pa ih je publika teško pronalazila na internetu.

Pjesme koje će obuhvatiti ovaj album su: "Rebirth Of The Flesk", "Housequake", "Strange Relationship", "Feel U Up", "Shockadelica", "Good Love", "If I Was Your Girlfriend" i "Rockhard In A Funky Place".

Prošle godine Prinsov album "Welcome 2 America" je posthumno objavljen, skoro deceniju nakon što je završen.

Zahvaljujući prodaji ovog albuma, ali i plaćanja autorskih prava za ostale pjesme, početkom ove godine vrijednost zaostavštine Prinsa je procijenjena na 156,4 miliona dolara.

Bonus video: