Darko Rundek prodaje tri gitare

Muzičar odlučio da ponudi kolekcionarima značajne i vrlo vrijedne artefakte muzičara koji su na mnogo načina uticali na regionalnu muzičku scenu

2053 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Muzički fanovi, posebno oni koji već decenijama prate opus koji neumorno stvara Darko Rundek, gotovo u nevjerici su primili informaciju da jedna radnja na zagrebačkoj Trešnjevci prodaje čak tri njegove gitare.

gitara
foto: Privatna arhiva

”Dragi prijatelji gitaristi i oni koji će to tek postati! U dućanu Audio Epilog, Tratinska 34, Zagreb, prodaju se tri moje gitare: električni Framus iz 1972. godine, elektro-akustični Godin Acusticaster i 12-žični Ovation iz 80-ih. Sve su ove gitare dale svoj zvuk mojim brojnim koncertima i snimcima, a sada mogu i vašim. Ako nekom znači, mogu na instrumentu ostaviti potpis ili drugi znak da je nekad bio moj”, napisao je legendarni muzičar u objavi na svom Facebooku.

gitara
foto: Privatna arhiva

Zagrebački Jutarnji list kontaktirao je Rundeka kako bi proverili da li je informacija tačna, a on im je to potvrdio.

”Imam mnogo gitara. Ne mogu da se pohvalim kolekcijom kakvu ima moj kolega Ante Gelo, koji kod kuće drži najmanje dvadeset gitara, ali ove tri odlučio sam da prodam jer će sigurno nekoga razveseliti, a meni ostaje još najmanje šest. Svaka je drugačija, neka s plastičnim žicama, neka električna…”, rekao je Rundek za Jutarnji list.

Gitara
foto: Privatna arhiva

Pomalo skromno dodaje kako ne bi volio da se od toga diže prevelika fama, jer ne smatra da su te gitare toliko značajne da bi se o njima pisalo, ali jasno je da je riječ o zaista značajnim i vrlo vrijednim artefaktima muzičara koji je na mnogo načina uticao na regionalnu muzičku scenu.

Radi se o pravim kolekcionarskim primjercima, Framus iz 1972. u savršenom je stanju i za njega će kupac morati da izdvojiti najmanje 4.500 kuna (oko 600 eura).

Bonus video: