Ukrajinci bi da sviraju u Kijevu pod bombama

"Nudimo se da se direktno uključimo na kratko. Naš bend bi svirao u Kijevu, gradu koji se nije predao niti će ikada. Nije nas strah da nastupamo pod bombama. Kroz muziku želimo da pokažemo svijetu da je Ukrajina jaka i nepokoriva"

1325 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Antytilaofficial/Facebook
Foto: Antytilaofficial/Facebook

Popularni ukrajinski bend Antytila ponudio se da nastupi na "Koncertu za Ukrajinu" u Birmingemu narednog vikenda, tako što će se uključiti putem video linka direktno sa linije fronta, prenosi NME magazin.

Koncert koji će trajati dva sata, najavljen je prošle sedmice, a održaće se 29. marta sa direktnim prenosom na ITV kanalu.

U okviru koncerta nastupiće Nil Rodžers, Manic Street Preachers, Tom Odel, Beki Hil, The Kingdom Choir, Ed Širan, Kamila Kabeljo, Emeli Sande, Snow Patrol i drugi muzičari.

Nakon što su čuli za održavanje ovog događaja, članovi sastava Antytila, koji se trenutno bore protiv ruske vojske u Kijevu, poslali su video poruku britanskom muzičaru Edu Širanu utem društvene mreže Facebook, pitajući da li mogu da nastupe iz svoje zemlje.

"Zdravo Ede, pozdrav iz Kijeva. Mi smo muzičari ukrajinskog benda Antytila, jednog od najpoznatijeg ukrajinskog sastava, sa puno fanova u našoj zemlji, ali i širom svijeta. U vremenima mira naši koncerti su punili stadione", poručuju ukrajinski muzičari.

"Rat je promijenio naše živote i sada se borimo sa oružjem protiv ruskih okupatora. Zahvalni smo tebi i britanskom narodu na podršci. Vjeruj nam, veoma zahvalni u uvijek ćemo ovo pamtiti", nastavlja jedan od članova Antytile.

"Danas smo saznali za tvoj dobrotvorni koncert za Ukrajinu, koji će biti u Birmingemu. Nudimo se da se direktno uključimo na kratko. Naš bend bi svirao u Kijevu, gradu koji se nije predao niti će ikada. Nije nas strah da nastupamo pod bombama. Kroz muziku želimo da pokažemo svijetu da je Ukrajina jaka i nepokoriva. Borićemo se i pjevati o pobjedi pred cijelim svijetom koji nas podržava", kazali su oni.

Još uvijek nije poznato da li će organizatori prihvatiti i realizovati ovu ideju.

Bonus video: