Marija Božović predstavila novi projekat, bend, pjesmu, ali i spot

"Cjelokupan projekat će obuhvatati veoma veliki broj pjesama, od prilike 20-ak, sa kojima namjeravamo da negdje na jesen radimo prave, prave koncerte"

3041 pregleda 82 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Crnogorska muzičarka Marija Božović nedavno je oformila bend za potrebe novog projekta pod nazivom “Tradicija obojena džezom”, a danas su predstavili i prvu pjesmu i spot “Biser Mara”.

Tim povodom, održana je i konferencija za medije, u Kulturnom centru 201 u Podgorici, gdje je Božović otkrila više o samom projektu koji će “kultne izvorne pjesme predstaviti u vrhunskoj obradi”, ali i o daljim planovima.

“Mariju ne moram posebno da predstavljam, svi znamo koliko je svestrana i posebna u ovom našem muzičkom životu Cnre Gore. U dosadašnjoj karijeri, Marija je žanrovski imala cijelu paletu različitih izraza, od fanka, popa, r'n'b-a, hip hopa, elektronike… ali zapravo njena prava ljubav je obojena džezom. Njen projekat još jedan je iskorak u nešto novo i drugačije", najavio je muzičarku novinar Dražen Bauković.

Marija Božović
foto: Boris Pejović

"Uzbuđenje i treba kao da nikada nijednu pjesmu nisam objavili ili snimila u životu", uz osmijeh je konstatovala Božović.

"...Valjda zato što je cijela ova priča za mene jako bitna i što kroz ovaj projekat nosimo jednu veliku odgovornost prema kulturnoj baštini naše zemlje. Tradicija obojena džezom je projekat koji otvaramo sa spotom za divnu pjesmu… Ništa nije slučajno, pa tako projekat otvara Biser Mara, i ona ima svoje značenje i razlog zašto je tu, na samom početku", istakla je ona, dodajući da sa tom numerom nagovještavaju i kako će zvučati ostale.

"Cjelokupan projekat će obuhvatati veoma veliki broj pjesama, od prilike 20-ak, sa kojima namjeravamo da negdje na jesen radimo prave, prave koncerte", najavila je Božović.

Kako je istakla, projekat će biti iz dva dijela, pa će se u prvom naći obrade 15 pjesama iz Crne Gore, a u drugom još deset kojima će obuhvatiti izvorne numere iz regiona.

Ona je iskoristila priliku i da najavi nove spotove, koje će objavljivati do ljeta, ali nije željela da otkrije nazive pjesama koje će nakon "Biser Mare" snimit i predstaviti publici.

Bend koji prati Mariju čine Stefan Bjeletić (truba), Kolja Popović (klavir) i Goran Vukadinović (bubnjevi).

Za snimanje spota "Biser Mara" bio je zadužen Media tag, a projekat su podržali Ministarstvo kulture, PAM i Elektroprivrede Crne Gore.

Bonus video: