M.K.Z.P. večeras predstavlja album

Podgorički bend na prvijencu koji će biti objavljen u aprilu imaće 25 pjesama

5936 pregleda 161 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Koncerti alternativnih muzičara i izvođača kod nas su posljednjih godina mnogo učestaliji i to najviše zahvaljujući NVO MAK koja promoviše ovu granu kulture.

Tako će večeras biti upriličen još jedan koncert u sklopu autorskih večeri, a glavna zvijezda biće francuski alternativni sastav Matrak Attakk koji u Podgoricu stiže u sklopu evropske turneje. Koncert će biti upriličen u lokalu Berlin od 21 sat, a ulaz će biti besplatan.

Prije nego bend Matrak Attakk ubilježi još jedan nastup, ljubitelji alternativne muzike imaće priliku da uživaju u svirci domaćih snaga. Naime, svoje kompozicije premijerno će prezentovati podgorički sastav M.K.Z.P.

”Ovaj nastup računamo kao promociju našeg prvog albuma koji bi trebalo da bude objavljen u aprilu. U završnoj je fazi, ostalo je da se studijski završe još neke sitnice i biće zvanično u etru”, kazao je Vijestima Nemanja Grbović.

Od njega smo saznali da će na albumu koji spremaju biti 25 pjesama, a iako je za njihov večerašnji nastup izdvojeno oko 40-tak minuta, sve će ih predstaviti publici.

”Stići ćemo da ih sve odsviramo jer su kratke, bez obzira što ih toliko ima. U pitanju je specifičan žanr, kombinacija hard kora i treš metala, sa primjesama ostalih pravaca”, otkrio je Grbović kakav zvuk publika može očekivati večeras, a na pitanje ima li u Podgorici ljubitelja ovog muzičkog pravca odgovara:

”Mislim da ne, ali se vremena mijenjaju, pa ću biti optimističan i reći da će u budućnosti biti prostora i za nas, da više sviramo i nastupamo”, iskren je Grbović.

Pored njega sastav M.K.Z.P. čine još i bubnjar Zarija, basista Krule i pjevač Vele, a o tome zašto su im u sklopu Nikšićko rocks Garden festa gdje promovišu alternativne bendove dali prostora, direktor NVO MAK Damir Ibišević kaže:

”Za bend M.K.Z.P sam čuo preko Nemanje koji je gitarista. Već duže pripremaju album i rade probe, te i očekujemo dosta od njih u budućnosti. Ono što me je obradovalo je kvalitetan zvuk i tekstovi, pa album koji je sniman u jednom nikšićkom studiju zvuci dobro. Zato se nadam da ćemo ih gledati i na nastupima na drugim festivalima”, ispričao je Ibišević.

Kao neko ko već više od deceniju i po promoviše alternativnu muziku, osvrnuo se i na to koliko je publika u Podgorici promijenila odnos prema ovoj vrsti muzike.

”Ima tu pomaka s obzirom na to da imamo dosta koncerta i festivala koji žele da podrže mlade, pa i one starije alternativne bendove. Korona je sve usporila, ali očekujemo da će nakon što se pandemija završi biti više koncerata i festivala na kojima će publika, iako ne bas brojna, ali vjerna, moći da uživa u njihovim nastupima”, nada se Ibišević.

Bonus video: