Zabranjeno pušenje objavilo spot za Svjetla grada

Zabranjeno pušenje uveliko radi na novom albumu koji će biti objavljen krajem proljeća pod nazivom "Karamba"

3194 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nikola Blagojević
Foto: Nikola Blagojević

Zaokružujući opus albuma "Šok i nevjerica" popularni bosansko-hercegovački bend objavio je juče spot za baladu "Svjetla Sarajeva", koji se može pogledati na Youtube kanalu.

"Četiri godine nakon objavljivanja albuma 'Šok i nevjerica', Zabranjeno pušenje objavilo je posljednji spot iz ovog ciklusa za baladu 'Svjetla Sarajeva', koju su snimili u saradnji s poznatim bosansko-hercegovačkim muzičarem Damirom Imamovićem", piše u saopštenju.

"Ova izuzetno emotivna pjesma, za koju je stihove napisao sarajevski pjesnik Goran Vračar, snimljena je uživo na velikom koncertu Pušenja u Skenderiji 2018. godine, a govori o tuzi, čežnji i ljubavi prema gradu 'gdje se đavo osjeća na svome' i zemlji koja se 'ljubi, voli i prosi'", dodaje se u najavi spota.

Kadrovi Sarajeva prepliću se u spotu s licima sretnih, nasmijanih i raspjevanih mladih ljudi, koji pjevaju odu rodnom gradu, prateći Seju Sexona, Damira Imamovića i bend na bini.

"Gledajući snimke s ovog koncerta, vidio sam 'svjetla Sarajeva' na licima svih tih divnih ljudi u publici i shvatio da smo napravili pravu stvar i da nam za spot ne trebaju glumci, scenario, ni kulise. Na njima se reflektiraju sva naša unutrašnja svjetla, sva naša ljubav i naša muzika i to je sve što nam je potrebno", kaže frontmen benda Sejo Sexon i dodaje da Zabranjeno pušenje uveliko radi na novom albumu koji će biti objavljen krajem proljeća pod nazivom "Karamba".

Bonus video: