Dodjela Gremija: Najbitnije nagrade za Batiste, Rodrigo i Silk Sonic

Kanje Vest i Džej Zi osvojili su priznanje za najbolju rep pjesmu za numeru "Jail".

7563 pregleda 2 komentar(a)
Batiste, Foto: REUTERS
Batiste, Foto: REUTERS

Najviše Gremi nagrada, njih pet, osvojio je muzičar Džon Batiste na 64. dodjeli koja je nakon višemjesečnog odlaganja zbog pandemije korona virusa, održana sinoć u Las Vegasu (prvi put van Los Anđelesa).

Najviše nagrada uz njega, osvojili su i Olivia Rodrigo, koja je između ostalog nagrađena i za najboljeg novog izvođača i najbolju pop izvedbu, ali i sastav Silk Sonic (koji ćine Anderson Pak i Bruno Mars) koji je osvojio priznanja u sve četiri kategorije u kojima je bio nominovan - ploča godine, pjesma godine (Leave The Door Open), najbolji r'n'b izvođač i najbolja r'n'b pjesma.

Povezani članci

04. April 2022.

FOTO Pogledajte kako je bilo na dodjeli Gremija

Kanje Vest i Džej Zi osvojili su priznanje za najbolju rep pjesmu za numeru "Jail".

Batiste je koji je ušao u noć sa 11 nominacija, najviše od svih umetnika ove godine, na kraju je odneo i prestižnu nagradu za album godine sa "We Are".

Džastin Biber, Doža Ket i H.E.R. su imali po osam nominacija, a na kraju je samo H.E.R. osvojio nagradu za najbolju tradicionalnu r'n'b izvedbu.

Tokom dodjele Gremi nagrada, prisutni su odali počast žrtvama u Ukrrajini, a tom prilikom Džon Ledžend je izveo je pjesmu "Free" u pratnji tri ukrajinske umjetnice.

Unaprijed snimljenom video oprukom, zvanicama na 64. dodjeli Gremi nagrada obratio se i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji je istakao značaj muzike, uz stalnu podršku njegovoj zemlji.

Bonus video: