"Shape of You" nije plagijat

"Bilo je puno priče o troškovima, ali oni nisu važni. Postoji i kreativna cijena. Kada ste zaokupljeni ovakvim, pravnim stvarima, niste u mogućnosti da stvarate novu muziku ili nastupate pred publikom"

1847 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hit "Shape of You", britanskog muzičara Eda Širana, nije plagijat, presudio je Viši sud Engleske i Velsa, prenose svjetski mediji.

Širana je ranije optužio, a zatim i tužio muzičar Semi Čokri, koji je ukazivao na sličnosti između njegove pjesme "Oh, Why" i numere popularnog kolege.

U konačnoj odluci, sud je zaključio da Širan i njegovi saradnici "nisu ni namjerno ni podsvjesno kopirali djelove pjesama" Čokrija tokom pisanja hita "Shape of You".

"Bilo je puno priče o troškovima, ali oni nisu važni. Postoji i kreativna cijena. Kada ste zaokupljeni ovakvim, pravnim stvarima, niste u mogućnosti da stvarate novu muziku ili nastupate pred publikom", napisao je u saopštenju za javnost Širan nakon odluke suda.

"Platili smo i svojim mentalnim zdravljem. Stres koji je ovaj slučaj izazvao je veliki i uticao je na mnoge aspekte naših i života naših porodica. Mi nosmo kompanija, već ljudska bića, autori. Ne želimo da umanjujemo ničiju bol u svemu ovome, ali moramo istaći da smo i mi povrijeđeni sa ovim slučajem", dodao je britanski muzičar.

Bonus video: