Uskoro izrada prve crnogorske gramofonske ploče

"Već nekoliko godina imamo usmeni dogovor i radi se na tome da se još neke ploče izdaju, pogotovo sa Stivi studijom iz Spuža, sa bendovima kao što su Parampaščad, Vrpca...", ispričao je Damir Murseljević ispred NVO Gramofonske ploče Crna Gora Montenegro Records

4563 pregleda 155 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

NVO Gramofonske ploče Crna Gora Montenegro Records potpisaće ugovor sa Miodragom Boletom Boškovićem, u subotu, 9. aprila u 12 sati, na otvaranju 4. Međunarodnog sajma audio uređaja, opreme i nosača zvuka, u Delta Cityju, a kojim će najaviti izradu prve crnogorske gramofonske ploče.

To je najavljeno na konferenciji za medije, održanoj danas, a članovi ove NVO potvrdili su da je to tek početak, te da su u planu objavljivanja novih albuma i reizdanja crnogorskih muzičara na gramofonskim pločama.

"Već nekoliko godina imamo usmeni dogovor i radi se na tome da se još neke ploče izdaju, pogotovo sa Stivi studijom iz Spuža, sa bendovima kao što su Parampaščad, Vrpca... a u opticaju je i neka kompilacija. Ima nekoliko ploča, ali ova je trenutno izvjesna", ispričao je Damir Murseljević ispred NVO Gramofonske ploče Crna Gora Montenegro Records.

Kada je u pitanju sajam, posjetioci će imati priliku da vide ne samo velike kolekcije gramofonskih ploča, već i uređaja, kaseta, ali i izložbu slika i fotografija.

"Sajam neće biti vezan samo i isključivo za nosače zvuka, u smislu gramofonskih ploča, pored toga tu će biti i CD-ova, kaseta i svih nosača zvuka koji su nam trenutno dostupni. Biće i audio uređaja, analognih vintidž uređaja koje mi volimo da slušamo, a pored toga će i Euro Unit koji će donijeti neke novije uređaje", najavio je Branko Romić iz NVO Gramofonske ploče.

"S obzirom na to da se vraća kultura slušanja muzike sa analognih nosača zvuka, tu će biti i uređaja koji to mogu da izvedu, kako starijih tako i novijih, zvučnika, pojačala, gramofona, i svega ostalog. Takođe će biti i izložba sa tematikom zvuka, uređaja i muzike. Tu ćemo imati i izložbu slika, fotografija, zanimljivih covera albuma, knjiga, muzičkih magazina...", dodao je on.

Bonus video: