Pink Floyd snimio pjesmu u znak protesta protiv rata u Ukrajini

U centru pažnje ove numere je refren ukrajinskog pjevača Andreja Klivnika, člana benda Boombox, koji je on inspirisao članove sastava Pink Floyd da se okupe

2315 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Članovi čuvene grupe Pink Floyd okupili su se kako bi prvi put u 28 godina snimili i objavili novi materijal, a pjesma je snimljena u znak protesta protiv rata u Ukrajini, prenosi BBC.

"Hey Hey, Rise!" pjesmu snimili su Dejvid Gilmor i Nik Mejson, uz dugogodišnjeg basistu Pink Floyda Gaja Preta i klavijaturistu Nitina Sonija.

Ipak u centru pažnje ove numere je refren ukrajinskog pjevača Andreja Klivnika, člana benda Boombox.

Upravo je on inspirisao članove sastava Pink Floyd da se okupe, jer je Gilmor počeo da radi na pjesmi nakon što je pogledao video Ukrajinca na Instagramu.

On je sa korisnicima društvene mreže Instagram podijelio snimak na kojem u punoj ratnoj opremi na trgu u Kijevu pjeva "The Red Viburnum In The Meadow", protesnu pjesmu koja je nastala tokom Prvog svjetskog rata.

"Jednostavno mi je sinulo da, pošto je akapela, to mogu pretvoriti u prelijepu pjesmu", kazao je Gilmor za BBC.

Nije mu bilo teško da pronađe kontakt Klivnika, s obzirom na to da je BoomBox nastupa na istom događaju u Londonu 2015. godine, gdje je svirku imao i Gilmor.

Kako je kazao, odmah ga je nazvao, a Ukrajinski kolega mu se javio iz bolnice.

"Imao je manje povrede, jer je bio na liniji fronta. Odsvirao sam mu dio pjesme preko telefona i on mi je dao svoj blagoslov", pojasnio je muzičar.

Bonus video: