"3rd Secret" iznenadio prvim albumom

Novi sastav čine bivši članovi popularnih bendova Nirvana, Pearl Jam i Soundgarden

1063 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mike Hipple
Foto: Mike Hipple

Članovi sastava Nirvana, Pearl Jam i Soundgarden, oformili su novi bend koji se zove "3rd Secret" i objavili album bez prethodne najave, prenosi NME magazin.

Basista Nirvane Krist Novoselic, gitarista Soundgardena Kim Tajil i bubnjar sastava Pearl Jam i Soundgarden Met Kameron, u ponedjeljak su okupljeni pod novim imenom objavili album na kojem se našlo 11 pjesama.

Album koji nosi naziv benda "3rd Secret" objedinio je pjesme "I Choose Me", "Last Day of August", "Winter Solstice", "Lies Fade Away", "Live Without You", "Right Stuff", "Dead Sea", "Diamond in the Cold", "Somewhere in Time" i "The Yellow Dress".

Uz tri pomenuta muzičara, u bendu su i gitarista Džon Bubba Dupri, koji je ranije bio član grupe Hater, pjevačica Džilijan Raje (sarađivao je sa Novoselicem u grupi Giants In The Trees) i muzičarka Dženifer Džonson.

Kako su otkrili, snimanje albuma je bilo podijeljeno na tri sesije, a u cijeli projekat je bio uključen dugogodišnji saradnik grupa Nirvana i Soundgarden, producent Džek Endino.

Album je za sada dostupan za kupovinu jedino na Amazonu, a može se slušati na striming platformi Spotify i YouTube kanalu.

Na zvaničnom sajtu grupe "3rd Secret" objavljeno je da će album uskoro biti dostupan i na Apple Music platformi, a za sada nije poznato da li će biti objavljen i u fizičkom obliku, odnosno na CD-u ili ploči.

Novoselic je prvi put nagovijestio formiranje novog sastava u februaru, porukom na društvenoj mreži Twitter koju je kasnije obrisao, a prema kojoj je "veoma zauzet i bez slobodnog vremena jer trenutno radi na novom albumu i u toku je sa pregovorima".

Bonus video: