Bend “Jack Lupino” objavio prvi singl

Kompozicija “Do kraja sam” biće najava EP Izdanja

2336 pregleda 57 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorski bend “Jack Lupino” objaviće danas u 13 časova na svom zvaničnom Youtube kanalu prvi singl. U pitanju je numera “Do kraja sam”, koja će biti ujedno i najava njihovog EP izdanja koje su planirali da predstave publici do kraja godine.

Vokal benda Nebojša Ćulafić autor je i muzički producent pjesme, a Stevan Mandić bio je zadužen za mastering. Na pjesmi su još radili i Sara Joković kao vokal, gost na saksofonu bio je Stefan Pavićević, Iva Ćulafić je svirala gitaru, Petar Šuković bas, a bubnjeve Željko Samardžić.

Prvi singl biće ispraćen i spotom čiju video produkciju potpisuje Ćulafić u saradnji sa Teler mediom, dok je za režiju bio zadužen Stefan Jovčić, a u video priči koja prati numeru “Do kraja sam” uloge su dodijeljene Veselinu Radonjiću i Aleksandri Ostojić.

”Do sada nas je publika upoznala kroz obrade pjesama koje smo mi svirali u elekto pop, rok i fank fazonu, pa smo odlučili da i kroz autorske numere nastavimo takav muzički izraz”, ispričao je za Vijesti Nebojša Ćulafić.

Na EP-ju će se naći pet pjesama, a upravo je “Do kraja sam” prva završena.

”Četiri pjesme, uključujući i prvi singl su spremne. Ostala nam je još jedna numera da je završimo i objavićemo ih. Naš EP naći će se na svim digitalnim platformama i tu će publika moći i da presluša pjesme i da ih kupi, a o fizičkom izdanju nijesmo razmišljali. Mada, možda uspijemo da sve to objavimo i na CD-u”, obećava Ćulafić.

Iako su već duže vrijeme na sceni, često nastupaju po klubovima širom Crne Gore, do sada nijesu predstavljali autorske pjesme, te je ova numera na neki način i zaokret u karijeri benda “Jack Lupino”.

”Želim da se predstavim publici i kao autor. Muzikom se bavim zbog sebe. Cilj mi je bio da se kroz autorski opus ostvarim kao umjetnik jer mislim da je to svrha postojanja jednog muzičara, a ne da zadovoljim svoj ego uzimanjem para za sviranje covera”, ispričao je Ćulafić.

Iako muzičari često odslušaju puls publike prije nego objave neku njihovu numeru tako što istu sviraju na nastupima, Ćulafić i njegov bend to do sad nijesu praktikovali.

”Odlučili smo da ih uvrstimo na repertoar jednu po jednu, tek pošto budu objavljene. Glupo mi je da ljudima na svirkama objašnjavam o čemu se radi. Međutim, kad budu zvanično u etru biće drugačije i baš ćemo se potruditi da ih i na svirkama maksimalno promovišemo”, obećava on.

Bonus video: