Album “Šuti i pjevaj” donosi remikse

Riječ je o kompilacijskom albumu s remiksima afirmisanih pjesmama, ali i novih uzbudljivih producentskih imena iz regije

2608 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Godinu dana nakon hvaljenog studijskog albuma “Šuti i pjevaj”, za koji je nekoliko muzičkih kritičara istaklo da je najbolji i najzreliji album njene karijere, zagrebačka umjetnica i kantautorka Sara Renar predstavlja izdanje “Šuti i pjevaj remixes”.

Riječ je o kompilacijskom albumu s remiksima afirmisanih pjesmama, ali i novih uzbudljivih producentskih imena iz regije.

S albuma su već otkriveni remiksi pjesama “Mlad kao mi”, sarajevskog DJ-a Hibrid, te “Marija budi oprezna” dvojca Outcome koji je već zavladao radijskim eterom, a publika može čuti i do sada neobjavljene poput “Šuti i pjevaj” u atmosferičnom remiksu tonote (Ivone Eterović) te neo-funk remiks pjesme “Kapital” nastale pod producentskom palicom Povraccia di Coltea (Leo Beslać) i Dimitrija Dimitrijevića.

Zanimljivo je da se na albumu nalaze i tri žanrovski vrlo različita remiksa pjesme “Medeja”, a koji su pobijedili na takmičenju koji je Sara objavila na svojim društvenim mrežama. Dio ovog albuma su Amio (Ivana Ljubičić), Luka Čabo te Mathey B (Matej Blanusa).

Tu su i remiksi pjesama “U što ti vjeruješ”, koji je radio Banana zvuk, te “Hana je već dugo budna” (Ivana) Cottiera.

“Uvijek mi je interesantno dati pjesme na remiks zanimljivim producentima i producentkinjama jer pjesma na taj način dobije jedno sasvim novo čitanje i slušanje, neki novi kontekst i novi život. Lično ni na koji način nisam učestvovala u remiksiranju nego sam imala potpuno povjerenje u odabrane saradnike, tako da mi je tim više bilo interesantno slušati rezultate”, rekla je Sara Renar.

Bonus video: