Vladana uspješno odradila prvu probu na Eurosongu

Četvrti dan proba za najveće muzičko takmičenje u Torinu pratili su onlajn i brojni fanovi Evrovizije

6184 pregleda 15 komentar(a)
Foto: https://eurovision.tv/
Foto: https://eurovision.tv/

Crnogorska predstavnica na Eurosongu Vladana juče je u dvorani “PalaOlimpico” u Torinu, odradila prvu probu za ovogodišnje takmičenje.

Četvrti dan proba za najveće muzičko takmičenje u Torinu pratili su onlajn i brojni fanovi Evrovizije.

Vladana je na evrovizijskoj bini predstavila baladu “Breathe” koju je posvetila svojoj majci koja je preminula od posljedica koronavirusa. Sajtovi posvećeni Evroviziji ističu da je Vladana etablirana zvijezda u Crnoj Gori, tako da joj nisu strani nastupi uživo na velikoj sceni, pa je i prva proba prošla odlično.

”Breathe je uzvišena, moćna balada koja se razvija kroz puna tri minuta, tako da se zaista radujemo što ćemo vidjeti kako Vladana planira da unese dramu”, stoji na sajtu Eurovision.tv.

Vladana je na prvoj probi nosila elegantnu plavu haljinu koja je u skladu sa ovogodišnjim stilom visoke mode, te je u kratkom videu rekla da će na samom Evrovizijskom nastupu napraviti iznenađenje gledaocima ovog muzičkog takmičenja.

”Svjetlosni efekti u ovoj pjesmi su zadivljujući pa kompletan Vladanin nastup čine nezaboravnim, dok ona svojim raskošnim glasom ‘skida krov?. Kada su bubnjevi udarili, nekako smo zaboravili da...dišemo”, piše na pomenutom sajtu posvećenom Eurosongu.

Vladana će nastupiti 15. druge polufinalne večeri koju će otvoriti predstavnik Finske. Nakon njega, nastupiće takmičari iz Izraela, Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Kipra, Irske, Estonije, Rumunije i poljske. Prije Vladane na velikoj bini nastupiće i predstavnica Srbije Konstrakta pod rednim brojem tri, kao i takmičarka iz Sjeverne Makedonije Andrea pod rednim brojem 11.

Nakon što Vladana izvede “Breathe” publika će iste večeri imati priliku da čuje i predstavnike Belgije, Švedske i Češke.

Samo deset od 18 polufinalista naći će se u finalu koje je na programu 14. maja.

Eurosong počinje 10. maja, a festival će otvoriti predstavnica Albanije. Iste večeri ljubitelji ovog muzičkog takmičenja imaće priliku da čuju predstavnike Letonije, Litvanije, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Jermenija.

Bonus video: