Fokusirana sam samo na nastup i probe

Crnogorska predstavnica tvrdi da će se do glavnog nastupa na Eurosongu mnogo toga promijeniti

3057 pregleda 4 komentar(a)
Foto: https://eurovision.tv/
Foto: https://eurovision.tv/

Iako je tek doputovala u Torino gdje će 12. maja pjevati u drugoj polufinalnoj večeri ovogodišnje Eurosonga, crnogorska predstavnica Vladana već je odradila prvu probu.

Već sjutra, 6. maja, Vladana će opet na velikoj evrovizijskoj bini izvesti svoju moćnu baladu “Breath”.

”Prva proba je prošla korektno. Zadovoljna sam zvukom, time kako sam ja pjevala i kako sam odradila taj svoj dio. Neuporedivo je sa svim dosadašnjim nastupima jer je ozvučenje, kompletna organizacija na mnogo ozbiljnijem nivou. Mnogo toga ima da se promijeni do glavnog nastupa da bi to bilo sve kako smo zamislili i nijesmo jedini, jer glavni scenski rekvizit- sunce trenutno ne radi, pa se zbog toga određene stvari ne vide na sceni. Moraćemo da radimo na animaciji koja treba dodatno da prezentuje pjesmu jer je na prvoj probi nijesmo vidjeli. Ima dosta još prostora za promjene”, potvrdila je Vladana “Vijestima” nakon prve probe i preskonferencije koju je održala u utorak u Torinu.

Vladana je svoju pjesmu snimila i na italijanskom jeziku, a ona nosi naziv “Respira”. Na snimku koji kruži društvenim mrežama u sali za upjevavanje izvela je verziju na italijanskom.

”Svi znaju verziju ‘Respira’, sa njom ću nastupiti na evrovizijskom village koncertu koji je zakazan za 7. maj. Pored te italijanske verzije pjevaću još dvije pjesme”, bilo je sve što je crnogorska umjetnica željela da otkrije.

Tokom posljednjih priprema i predstavljanja pred sam Eurosong, predstavnici mnogih zemalja će organizovati i promo žurke. Međutim, Vladana svoju ove godine u Torinu neće imati.

”Nećemo imati našu žurku jer smo odlučili da sredstva koja bismo potrošili za istu usmjerimo na stejdžing i bitnije stvari. Takođe, moram da naglasim da smo, kad je u pitanju prva proba snimili samo djelić nastupa koji ćemo narednih dana još dorađivati. Naime, molili smo da se ne snimi cijeli nastup i ono što ću nositi jer u tome je cijela poenta”, otkriva Vladana i dodaje da neće posjećivati ni tuđe žurke.

”Fokusirana sam na svoj nastup i probe, tako da ne želim da mi išta drugo odvlači pažnju. Želim da budem odmorna i fokusirana za polufinale, i na sve ono što me čeka do tog nastupa”, ističe sagovornica “Vijesti”, čiju je pjesmu i spot pohvalila pobjednica Eurosonga iz 2014. Končita Vurst.

Naime, gledajući Vladanin spot, Končita je istakla kako je video koji potpisuje crnogorski režiser Gojko Berkuljan veoma kreativan, te da je naša ovogodišnja predstavnica ima predivan vokal. Berkuljan će biti kreativni direktor Vladaninog nastupa u Torinu, dok je režiserska nastupa Vesna Popadić.

Vladana će nastupiti 15. u drugom polufinalu muzičkog takmičenja, koje je na programu 12. maja u dvorani “Palla Olimpico”. Prvo polufinale održaće se dva dana ranije, dok je finale zakazano za 14. maj.

Bonus video: