Završnica Eurosonga, Vladanu nećemo slušati u finalu: "Prezadovoljna sam svojim izvođenjem..."

Od ex-Yu zemalja, u završnici gledaćemo samo predstavnicu Srbije - Anu Đurić poznatiju kao Konstraktu koja je sa svojim hitom “In corpore sano” zaludjela ne samo Evropu, već i čitav svijet, te važi za jednog od favorita

8979 pregleda 19 komentar(a)
Vladana se priprema za nastup na velikoj bini, Foto: https://eurovision.tv/
Vladana se priprema za nastup na velikoj bini, Foto: https://eurovision.tv/

Večeras će biti spuštena zavjesa na 66. Eurosong, a ljubitelji muzike imaće priliku da tokom nekoliko sati programa uživaju u izvođenju 25 učesnika iz isto toliko zemalja koji su izborili plasman u završnici festivala.

Našu predstavnicu Vladanu sa numerom "Breathe", nažalost, nećemo slušati i u finalu.

Ona je nastupom u drugoj večeri u dvorani Palo Olimpico u Torinu, koja je održana preksinoć, završila svoje učešće na ovom muzičkom festivalu.

Povezani članci

12. Maj 2022.

Bez finala Eurosonga za Vladanu

"Prezadovoljna sam svojim izvođenjem, nije moglo biti bolje i emotivnije, a to mi je i bilo najvaznije da publika osjeti emociju i da Crna Gora ima zapisani nastup na koji može biti ponosna. Nisam razočarana uopšte što nismo prošli, jer su šanse da uđe u finale jedna mala zemlja u prejakoj konkurenciji te večeri bile premale, npr. nije prošla dalje ni Malta, ni Kipar, ni San Marino, ni Makedonija. A svi su uložili mnogo više novca nego mi, tako da sam ja ponosna na konačan proizvod koji je napravljen sa minimumom. Scenski je mogao da bude mnogo bolji da su nam producenti izašli u susret, ali ne znam razlog zbog čega smo tu sputani i ne želim dalje da ulazim to. Ja sam ponosna na svoju ekipu Vesnu i Gojka, jer su uradili sve što je do njih u tom dijelu. Žao mi je što je Crna Gora, ali i mnogi drugi razočarani i šokirani što nismo prošli dalje, ali večeras će se isto tako osjećati 24 zemlje, jer je samo jedan pobjednik", rekla je Vučinić.

Od ex-Yu zemalja, u završnici gledaćemo samo predstavnicu Srbije - Anu Đurić poznatiju kao Konstraktu koja je sa svojim hitom “In corpore sano” zaludjela ne samo Evropu, već i čitav svijet, te važi za jednog od favorita.

Finale otvaraju predstavnici Češke, a nakon njih publika će imati priliku da čuje takmičare iz Rumunije, Portugala, Finske, Švajcarske. Prva od zemalja velike petorke nastupiće Francuzi, a poslije njih najavljeni su nastupi predstavnika Norveške i Jermenije. Domaćini ovogodišnjeg Eurosonga, predstavnici Italije nastupiće pod rednim brojem devet, dok će španska predstavnica koja je takođe prema kladionicama u vrhu, nastupiti kao deseta.

U finalu će svoju numeru izvesti i predstavnici Holandije, a 12. mjesto rezervisano je za ovogodišnje glavne favorite koji dolaze iz Ukrajine.

Hoće li 13 broj biti srećan Njemcima koji se ne kotiraju bog zna kako na kladionicama, znaćemo nakon glasanja, a poslije njih čućemo i predstavnike Litvanije, Azerbejdžana, Belgije, Grčke, Islanda, Moldavije, Švedske, Australije, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske.

Pretposljednja, pod rednim brojem 24. nastupa Konstrakta, a u samoj završnici takmičarskog dijela publika će imati priliku da čuje i predstavnike Estonije.

Finale će takođe biti održano u dvorani Palo Olimpico u Torinu, a onaj ko u zbiru bude imao najiše glasova publike i žirija odnijeće pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu.

Bonus video: