Frontmen Hladnog piva za "Vijesti": Žao mi je što sam ponekad bio gad

Mile Kekin najavljuje nastup svog benda na Hype festivalu, koji će biti održan u avgustu

7589 pregleda 1 komentar(a)
Nemaju vremena za odmor: Hladno pivo, Foto: Luka Zeković
Nemaju vremena za odmor: Hladno pivo, Foto: Luka Zeković

U okviru Hype festivala, koji će od 19. do 21. avgusta biti održan u Herceg Novom, publika će imati priliku da čuje i hrvatski pank sastav “Hladno pivo”.

Mile Kekin, koji trenutno sa kolegama iz benda promoviše novi singl pod nazivom “Štetočine”, za “Vijesti” je pričao o obilježavanju 35 godina od osnivanja “Hladnog piva”, pjesmama koje je primijetio da crnogorska publika najviše voli, ali i o repertoaru koji pripremaju za gostovanje u Herceg Novom.

Tako će na Hype festival publika moći da čuje “Štetočine”, ali i neke starije hitove, obećava hrvatski muzičar.

”Naravno da će biti prostora i za starije pjesme, ali to će zavisiti malo o vremenu koje ćemo dobiti. Na festivalima se mora što više pjesama stisnuti u malo minuta pa nema uvijek prostora za sve hitove. Zato svaki put imamo drugi izbor pjesama. Nikad ne sviramo isti popis na koncertima”, pojašnjava sagovornik “Vijesti”.

Singlom “Štetočine” ovaj pank sastav ujedno obilježava i 35 godina postojanja, a na pitanje da li su bili toliko optimistični pri osnivanju i vjerovali da će pod istim nazivom nastupati i tri decenije kasnije, Kekin kaže:

”Kad krećeš sa 16, 17 godina ne razmišljaš o vremenu koje je ispred tebe i to jeste glavna prednost mladosti. Potpuno si neopterećen. Nismo razmišljali o vremenu kad ćemo imati svako po pedeset, a neki i deceniju više”.

Prema njegovim riječima, kada se osvrne unazad i sagleda poteze koje je donosio tokom muzičke karijere, i da je u mogućnosti, ništa ne bi promijenio.

”Žao mi je što sam ponekad bio gad, a što ponekad ne, kao što je to Đole tako lijepo sročio. Ipak, uz sve te greške kojih je bilo, sasvim pristojno smo dobacili, te sad imamo privilegiju sasvim pristojno živjeti od našeg hobija”, smatra muzičar.

Period oko ‘Šamara’ najpopularniji u Crnoj Gori: Kekin
Period oko ‘Šamara’ najpopularniji u Crnoj Gori: Kekinfoto: Luka Zekovic

Članovi sastava “Hladno pivo” tokom prethodne dvije godine, poput brojnih muzičara, zbog pandemije nisu održavali koncerte, ali su taj period proveli radno.

”Puno se radilo, a najviše sam radio na tome da ne poludim. ‘Štetočine’ su između ostalog nastale u tom periodu i na neki način reflektuju klaustrofobiju tog vremena”, pojasnio je Kekin, koji je sa “Hladnim pivom” čest gost u Crnoj Gori, pa priznaje da je primijetio koje njihove pjesme crnogorska publika preferira.

”Nema tu neke velike razlike. Ali hajde, možda je period oko ‘Šamara’ najpopularniji u Crnoj Gori”, odgovara on.

Dolazak u Crnu Goru u avgustu, iako nastupaju na festival na primorju, neće moći da iskoriste i za odmor, ali će sigurno čuti i kolege koji će na Hype festivalu nastupati iste večeri.

”Odgledamo mi i svirke drugih bendova i podružimo se u bekstejdžu što je najbolja stvar kod festivala. Od gradova u kojima sviramo malo vidimo, jer nam raspored bude obično krcat, tonska, ručak, kratki odmor od puta, svirka, pa ustajanje i pokret u drugi grad. Ali ne žalim se. Ovo sam jedva čekao!”, poručio je Mile Kekin.

Pored “Hladnog piva”, na Hype festivalu nastupiće između ostalih i hrvatski kantautor Gibonni, pank folk sastav “Brkovi”, crnogorska klapa Who See, Damir Urban sa svojim bendom Urban&4, dubrovački Silente, zatim TBF, Bajaga i instruktori i nekadašnji frontmen Zabranjenog pušenja - Nele Karajlić.

Bonus video: