Evrovizijski tim RTCG: Glasanje proteklo u redovnoj proceduri

Šef Evrovizijskog tima Ivan Maksimović kazao je Televiziji Vijesti da je glasanje u studiju RTCG proteklo u redovnoj proceduri i da je ovjereno od Evropske radiodifuzne unije

12904 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tokom sinoćnjeg glasanja na Eurosongu, Evropska radiodifuzna unija saopštila je da su nacionalni žiriji šest zemalja odnosno njihovi glasovi izuzeti i u polufinalu i u finalu, a primijenjen takozvani zamjenski model, zbog navodnih neregularnosti tokom glasanja.

Po pisanju pojedinih stranih portala, među žirijima koji su izbačeni iz glasanja je i crnogorski.

Generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić kazao je Televiziji Vijesti da je poslao mejl Evropskoj radiodifuznoj uniji, tražeći objašnjenje.

On kaže da - ako je tačno da je crnogorski žiri isključen, pokrenuće proceduru u skladu sa tim i o svemu blagovremeno obavijestiti javnost.

I iz crnogorskog Evrovizijskog tima potvrdili su Televiziji Vijesti da su Evropskoj radiodifuznoj uniji uputili zahtjev za pojašnjenje.

Šef Evrovizijskog tima Ivan Maksimović kazao je Televiziji Vijesti da je glasanje u studiju RTCG proteklo u redovnoj proceduri i da je ovjereno od Evropske radiodifuzne unije.

On zato ne vidi razlog za sumnju u bilo kakve neregularnosti i očekuje detaljan odgovor na ovo pitanje.

Iako se u saopštenju Evropske radiodifuzne unije ne navodi eksplicitno koji su to “neregularni obrasci glasanja”, pretpostavlja se da bi se to moglo odnositi na tradicionalno komšijsko glasanje za susjedne zemlje, što se često dešava na Eurosongu.

Bonus video: