nakon pobjede na pjesmi evrovizije

Željeznička linija 43 u Ukrajini preimenovana u „Stefanija ekspres“

Kad god se voz zaustavi na željezničkim stanicama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštaće se pobjednička pjesma

7219 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ponosni Ukrajinci, presrećni zbog pobjede na Pjesmi Evrovizije, preimenovali su jednu željezničku liniju u "Stefanija ekspres", po nazivu pobjedničke pjesme, nadajući se pobjedi i u ratu s Rusijom, prenosi N1 Srbija.

Šef željezničke službe Ukrajine najavio je da će voz broj 43 koji saobraća iz Kijeva prema Ivano-Frankivsku biti preimenovan u „Stefanija ekspres“‘, a kad god se voz zaustavi na željezničkim stanicama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštaće se pobjednička pjesma.

Ukrajinski orkestar Kaluš u subotu je trijumfovao u Italiji s pjesmom „Stefanija“, koja je spoj repa i tradicionalne narodne muzike, a posvećena je majci frontmena benda, Oleha Psiuka.

"Jako smo srećni zbog pobjede Ukrajine i nadamo se da nećemo pobijediti samo na Evroviziji", rekla je jedna stanovnica Kijeva, misleći pritom na ratnu pobjedu.

Bend je u nedelju objavio i novi spot za pobjedničku pesmu u kom ukrajinske žene spasavaju djecu iz granatiranih i razrušenih gradova.

Majka Oleha Psiuka, Stefanija, novinarima je rekla da je bila jako zbunjena kad su na pijaci u njenom rodnom gradu prolaznici od nje tražili zajedničku fotografiju.

Mikola Latsiuk, barmen iz Kijeva, smatra da je učestvovanje benda u takmičenju važnije od pobjede.

"Najvažnije je da su momci otišli i nastupili. Oni su podržali nas, a mi njih. To je važno", rekao je.