Dobrog zvuka nikad nije dosta

Grad pod Trebjesom dobija još jedan festival, a jedan dan rezervisan je za crnogorske izvođače

1746 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nebojša Perković
Foto: Nebojša Perković

Više od deceniju Predrag Nikolić nosi se sa idejom o bluz-rok festivalu vjerujući da Nikšić i Crna Gora takav festival zaslužuju. Ove godine došao je red da tu ideju i valorizuje, pa će prvi međunarodni bluz-rok festival u Crnoj Gori, biti održan na nikšićkoj tvrđavi od 17. do 19. juna.

”Već više od deceniju postoji ideja o bluz festivalu. U okruženju i u mnogim drugim zemljama takav festival postoji godinama. Tačno je da ima dosta festivala, ali dobrog zvuka nikad nije dosta, pogotovo na ovu poplavu kiča i šunda zadnjih godina”, kaže Nikolić za “Vijesti”.

Namjera im je bila da “Fort blues rock fest” bude baziran prevashodno na bluzu, amerikanu i southern roku i da traje dva dana, ali su Nikolić i ostali koji se nalaze u organizacionom odboru odlučili da jedno veče posvete crnogorskoj rok sceni, pa će tako festival biti trodnevni.

”Crnogorska rok scena i te kako zaslužuje svoje veče, a bila je žestoko uzdrmana, kao uostalom i svi, ovom pandemijom”, ističe idejni tvorac festivala.

Na zidinama Bedema nastupiće neka od najvećih muzičkih imena regiona, a Nikolić inaglašava da su već u startu odlučili da postave ljestvicu visoko.

”Izvođači su najbolje od onoga što se moglo za prvu godinu i mislim da smo odmah sebi zadali žestok zadatak za sljedeći festival, jer je teško sastaviti line up mnogo bolji od ovoga, kada su bluz-rok izvođači u pitanju. Nadamo se da će sljedeći biti sa mnogo više velikih imena iz inostranstva i da će privući dosta ljudi sa strane u Nikšić i Crnu Goru, što nam je prioritet. U nedostatku prostora slične veličine i ambijenta, odličili smo se za nikšićku tvrđavu, iako je ubjedljivo najteža za pravljenje ovakvih događaja”, kaže Nikolić.

Festival će prve večeri, 17. juna, otvoriti Vlatko Stefanovski sa svojim triom, zatim će publika imati priliku da juče Barbara Blue iz Memfisa i Crossroads blues band iz Prilepa. Drugo veče rezervisano je za YU grupu, Zonu B i Rudolf.

U okviru posljednje noći festivala, koja je predviđena za promociju crnogorske rok scene, nastupiće Štrajk mozga, Punkreas, Parampaščad i Autogeni trening.

Prodaja karata počinje 1. juna, a cijena promotivnih ulaznica, koje će moći da se kupe do 15. juna je pet eura za dan, odnosno deset eura za sva tri festivalska dana.

Bonus video: