Džez festivali tokom juna u Podgorici

Tokom šestog i sedmog izdanja Made in New York Jazz Festivala nastupiće svjetske džez zvijezde, kojima će se pridružiti domaći i regionalni izvođači

3108 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Made in New York Jazz Festival
Foto: Made in New York Jazz Festival

Crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records, u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka (SAD), ove godine realizuje dva festivala u okviru kojih će ljubitelji džeza biti u prilici da uživaju u ukupno trinaest programa. Oni će se odvijati od 16. do 26. juna, a publici će pružiti nesvakidašnji muzički doživljaj.

”Nakon što smo bili prinuđeni da zbog tadašnje epidemiološke situacije, odgodimo šesti po redu festival najavljen za 2021. godinu, ove godine sa zadovoljstvom najavljujemo realizaciju tog izdanja festivala, a sedam dana kasnije i realizaciju sedmog po redu Made in New York Jazz Festivala 2022. Šesto izdanje festivala održaće se na već dobro poznatim džez lokacijama u Crnoj Gori i to 17. juna na otvorenoj sceni SYNCHRO u nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu i 19. juna u atrijumu “The Capital Plaza” u Podgorici, a svi će početi u 21 sat”, stoji u saopštenju organizatora.

Sedmo izdanje festivala održaće se na istim lokacijama sedmicu kasnije - 24. juna u Tivtu i 26. juna u Podgorici.

Tokom šestog i sedmog izdanja Made in New York Jazz Festivala nastupiće svjetske džez zvijezde, kojima će se pridružiti domaći i regionalni izvođači.

Publika će uživati i u pratećem festivalskom programu - besplatnim workshopovima, master class predavanjima koje će voditi umjetnici iz SAD, kao i strit art muzičkim nastupima različitih džez ansambala.

Dan prije oba koncerta, u Tivtu (16. i 23. jun) u okviru kompleksa Porto Montenegro sa početkom u 20h, održaće se “Street Jam Session” programi, dok će svoj autorski materijal predstaviti poznati sastav Kuhinjazz na koncertu 21. juna u 22 časa u klubu Sejdefa.

Cijena pojedinačne ulaznice za koncerte na Synchro stage-u i u atrijumu The Capital Plaze iznosiće u predprodaji 15, a kasnije 20 eura dok će cCijena pojedinačnih ulaznica za koncerte u jazz klubu Sejdefa iznositi 10 eura.

Bonus video: