TOKOM JESENI I ZIME

Muzički albumi koji će bilježiti kraj godine: Noel Galager, Bjork, Tejlor Svift za kraj

Tokom jeseni i zime stiže veliki broj novih albuma. Na neke od njih bi, po mišljenju kritike, posebno trebalo obratiti pažnju
1 komentar(a)
Bjork, Foto: DAZEDDGROUP.NETDN
Bjork, Foto: DAZEDDGROUP.NETDN
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Tekuća godina je na izdisaju, ali u svijetu muzike to ne znači da je kraj novim pjesmama; štaviše, tokom jesenjeg i zimskog perioda stiže veliki broj novih albuma. Na neke od njih, koji su tek izašli ili će uskoro biti objavljeni, po mišljenju magazina NME posebno treba obratiti pažnju, jer će oni obilježiti završnicu 2017. godine.

Bek, "Colors“

Ovaj album koji je objavljen juče, od samog starta izazivao je polemike u kojoj su preovladavale rasprave o tome da li je dobro što će album ličiti na „The Strokes“ ili ne. U pitanju je deseto studijsko izdanje alt-pop genija iz Kalifornije, koji je za nove pjesme rekao da podižu raspoloženje.

"Album je jednostavan u smislu energije koja vas pokreće. Takve stvari su najteže. Upravo u novim pjesmama sam se fokusirao na taj osjećaj“, kazao je autor albuma.

St Vincent, "Masseduction“

Britanska muzičarka Eni Klark, poznata po pseudonimu St Vincent pripremila je prilično težak album, ali ne u smislu pjesama koje su kompleksne, a opet zarazne i vesele elektropop numere, već u smislu tema koje je obradila.

"Mislim da će to biti najdublji i najokrutniji rad iza kojeg stojim. Osjećam kao da je prostor za igru otvoren kreativnim ljudima koji mogu da rade šta god požele, a trud će biti nagrađen, naročito sada kada naši političari rizikuju puno toga“, ispričala je ranije Klark o albumu koji je takođe objavljen 13. oktobra.

Kurt Vil i Kortni Barnet "Lotta Sea Lice“

Album koji je takođe objavljen juće donosi opaki gitarski pop. Muzičari koji su prošle godine objavili odlične samostalne albume, uplovili su u zajedničku avanturu. "Počeli smo da se srijećemo na različitim festivalima širom svijeta, pa smo ubrzo postali prijatelji. Nazvao me je kada je stigao u Melburn i kazao mi da je razmišljao o zajedničkom radu“, prisjetila se Bartnet kako je počela saradnja.

Džesi Ver, "Glasshouse“

Od londonske R&B pjevačice i njenog albuma koji će biti objavljen 20. oktobra, može se očekivati veliki iskorak u neo-soul žanru. " 'Midnight' je pjesma kakvu sam oduvijek željela da otpjevam, ali do sada nisam imala dovoljno samopouzdanja“, prokomentarisala je jednu od numera Ver.

Nil Horan, "Flicker“

Od bivšeg člana benda „One Direction“ i njegovih novih pjesama, koje stižu 20. oktobra, može se očekivati nježniji rok i puno gitarskog zvuka. "Želio sam da ovaj album bude u potpunosti ličan, a upravo zbog toga najbolje rješenje je bilo da sve pjesme napišem zajedno sa svojim prijateljima“, otkrio je nedavno Horan.

Šamir, "Revelations“

Album „Revelations“, 22-godišnjeg disko princa iz Los Anđelesa stiže 3. novembra, a Šamir nije želio da puno otkriva prije vremena. "Mnogo ljudi misli da sam lud. Pretpostavljam da na neki način i jesam. Ali u isto vrijeme znam i šta je najbolje za mene, a to je mnogo bitnije od novca i slave“, nagovijestio je muzičar koji je debitovao 2015. godine sa albumom "Ratchet“.

Sem Smit, „The Thrill Of It All“

Fanovi Sema Smita sigurno mogu očekivati veliki broj balada koje govore o tužnim osjećanjima ili zaljubljenosti, što govore i naslovi pjesama poput "Nothing Left For You“ i „"Baby, You Make Me Crazy“. "Novi album je poput viskija koji pijete dok sjedite sami u mračnoj sobi i razmišljate o životu. Zašao sam u dublje teme i mislim da im se neću vraćati ponovo, jer sam otišao predaleko“, ispričao je o albumu ovaj Britanac.

Tejlor Svift, “Reputation”

Sa prošlim albumom "1989“ Tejlor Svift je iz kantri muzike prešla u pop, a novi materijal, barem onaj koji je do sada objavila znatno je teži u odnosu na ranije numere. "Neće biti daljih objašnjavanja, biće samo reputacije“, riječi su kojim je Svift opisala nove numere.

Noel Galager, "Who Built The Moon“

Nove numere Noela Galagera sigurno će sadržati maestralnu gitarsku rok muziku, a očekivanja su da će to biti poput odrasle verzije njegovog nekadađnjeg sastava "Oasis“. "Nisam siguran da ću snimati novi album nakon ovoga. Briljantan je i pjesme zvuče savršeno, sa čime ćete se sigurno složiti kada ih čujete“, poručio je muzičar čiji se album očekuje 24. novembra.

Bjork, "Utopia“

O ovoj muzičarki ne treba previše pričati, pa svi sa nestrpljenjem očekuju deveti studijski album, koji stiže u novembru, nakon onog iz 2015. "Vulnicura“. „Ovo je kao Tinder. Radi se o toj potrazi, ali za Utopijom, ali i o zaljubljenosti. Provoditi vrijeme sa osobom sa kojom uživate na svim nivoima je očigledno Utopija. To je stvarnost. To je ono kada vaši snovi postanu realnost“, izjavila je Bjork.

Tove Lo, "Blue Lips“

Švedska pop zvijezda završila je album koji će biti objavljen u novembru, a koji je nastavak prošlog iz 2016. godine pod nazivom "Lady Wood“. Singl "Disco Tits“ koji je već objavljen nagovještava dobar materijal.

"Treće i četvrto poglavlje su 'Light Beams' i 'Pitch Black'. 'Light Beams je posljednja numera na setu, to je ono kada vezi date posljednju šansu. Imate novi pokušaj i onda poletite mnogo više, pa završite na samom vrhu. 'Pitch Black' prenosi osjećaj koji imate kada siđete sa scene, odete u svoju sobu i samo slušate tišinu“, opisala je pjevačica.

Skaj Fereira, "Masochism“

Ovaj album stiže pred sami kraj godine, a s obzirom na to da naziv nije zvanično potvrđen može biti i izmijenjen. "Odbijam da objavim nešto što nije iskreno. Toje nešto na šta sebe ne mogu da natjeram. Ukoliko uradim tako nešto kompromitovaću sebe, ali i ljude koji me slušaju“, kazala je Fereira.