Koncert u Bijelom Polju povodom Dana nezavisnosti Crne Gore: Nastupili YU grupa, Gradski hor, djeca...

Bjelopoljce i Bjelopoljke oduševio je i nastup najmlađih učesnika koji će Bijelo Polje predstavljati na takmičenju "Crna Gora u ritmu Evrope"

4788 pregleda 2 komentar(a)
Koncert YU grupe, Foto: Jadranka Ćetković
Koncert YU grupe, Foto: Jadranka Ćetković

Nakon više domaćih izvođača sinoć na gradskom trgu u Bijelom Polju, dvije godine nakon pauze zbog korone, održan je koncert legendarne YU grupe.

Koncert povodom Dana nezavisnosti održan je u organizaciji Opštine Bijelo Polje, Turističke organizacije i Centra za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo".

Zbog tehničkih problema sa nastupom prvih učesnika se čekalo više od sat.

YU grupa se predstavila hitovima: Čudna šuma, Leptir, Od zlata, Mornar, Opasno te volim…

Pored njih, nastupili su Gradski hor, koji je otvorio koncert, Muzički signali, Akustična terapija, Dino Puzović i bend kao i djeca koja će predstavljati Bijelo Polje na takmičenju "Crna Gora u ritmu Evrope".

"Odavde je sve počelo i presrećni smo što smo po ko zna koji put nastupili u našem gradu, posebno kada treba da otpjevamo našu himnu, na proslavi dana nezavisnosti ove lijepe države, za koju se nadamo da će vječno trajati", kazala je članica hora Saška Rakonjac.

Zamir Ciriković iz tamburaškog sastava Muzički signali predstavio se starim izvornim pjesmama ali i muzikom modernijeg zvuka.

"Raduje nas što možemo dati doprinos ovoj proslavi sa repertoarom crnogorskih pjesama i izvođača poput Šobića, ali izvešćemo i neke naše obrade", kazao je Ciriković.

Sugrađane je svojim nastupom sa ocem Mirsadom i bubnjarom Bekanom Sadikovićem, izvođenjem domaćih i stranih hitova oduševila i Hana Mulić, kao i Dino Puzović sa bendom, kome je ovo treći put da nastupa na trgu istim povodom.

"Drago mi je što učestvujem u programu proslave Dana nezavisnosti. Ovdje uvijek nastupam sa istom emocijom i žarom", kazao je Puzović.

Bjelopoljce i Bjelopoljke oduševio je i nastup najmlađih učesnika koji će Bijelo Polje predstavljati na takmičenju "Crna Gora u ritmu Evrope", a to su: Radomir Kruščić, Ena Šabanović, Viktorija Kuč, Hana Mulić, Džana Lamežević i Ema Ljuca.

Bonus video: