"Sea dance" krajem avgusta u Buljarici, Đurović: Višestruka korist za Crnu Goru, produžavamo sezonu

"Nadamo da se će budvanska rivijera biti puna. Siguran sam da će biti posjetilaca iz svih krajeva Evrope, što je strateški važno za promociju Crne Gore u svijetu", rekao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović

9166 pregleda 7 komentar(a)
Savjetnik predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović, Đurović, predsjednik Opštine Budva Marko Carević i Kovačević, Foto: Vuk Lajović
Savjetnik predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović, Đurović, predsjednik Opštine Budva Marko Carević i Kovačević, Foto: Vuk Lajović

Festival "Sea dance" biće održan krajem avgusta na plaži Buljarica, a organizatori najavljuju jendo od najboljih izdanja.

To je rečeno na konferenciji za novinare koja je održana danas ispred zidina Starog grada u Budvi.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da Vlada daje punu podršku, te da se nastavlja, kako je ocijenio, uspješna saradnja.

Prema njegovim riječima u pitanju je festival koji je proglašen za najbolji.

"Višestruka je korist za Crnu Goru, ekonomska, turistička, promotivna. Produžavamo sezonu, festival je krajem avgusta. Nadamo da se će budvanska rivijera biti puna. Siguran sam da će biti posjetilaca iz svih krajeva Evrope, što je strateški važno za promociju Crne Gore u svijetu. Zadovoljstvo mi je da ispred Vlade kažem da ćemo podržati ovaj festival i u narednom periodu. Ono što je zadatak naših prijatelja iz EXIT-a i Sea dance da budu iz godine u godine bolji i da osvojimo još nagrada kao najbolji festival, da dovedemo svjetska imena u prijestonicu turizma", kazao je Đurović.

Direktor Turističke organizacije Budva Nemanja Kuljača naglasio je da je zadovoljstvo što će Budva i ove godine biti domaćin jednog svjetski poznatog festivala.

"U pitanju je deveto izdanje festivala. Budva nije slučajno izabrana kao mjesto za održavanje festivala, ona je prepoznatljiv turistički centar ne samo u državi, nego i šire, regionu. Nadamo se da ćemo i u narednim godinama imati brojne festivale koji će Budvu činiti zanimljivom destinacijom", istakao je Kuljača.

Osnivač EXIT i Sea dance festivala Dušan Kovačević naglasio je da je festival proslavio Budvu i Crnu Goru širom Evrope i planete.

"Podsjećam, prvo izdanje Sea danca je osvojilo nagradu za najbolji evropski festival u kategoriji 40 hiljada ljudi dnevno. Današnji dan je jako bitan iz još jednog razloga. Prošle godine za vrijeme pandemije i svih otežavajućih okolnosti festival smo najavili samo mjesec dana prije nejgovog održavanja . Sada to radimo ranije. Zadovlljstvo mi je da najavim obećanje Vlade Crne Gore i premijera da ćemo ići u zaključenje dugoročnog dogovora sa Sea dance festivalom, kao što postoji sa Opštinom Budva, što će festivalu dati jednu ključnu stabilnost i mogućnost da u novo izdanje festivala krenemo mnogo ranije to je jako važno kako bi privukli veći boj turista iz zapadne Evrope koji svoja putovnja planiraju unaprije po šest i devet mjeseci. To je nešto što je strateški bitno", naglasio je Kovačević.

Kovačević obećava da će napraviti jedno od najjačih izdanja Sea dance festivala do sada.

"Kroz ovu strategiju razvoja, ne samo Sea dance, nego cijelog event turizma, Crna Gora može da postane jedna od najboljih destinacija ne samo Mediteranu", naglasio je Kovačević.

Festival počinje 26. avgusta i traje tri dana, zaključno sa 28. avgustom.

Bonus video: