Kevin Alve i „Dečija radost” zaokružuju prvo veče

Dvodnevna manifestacija bićei održana 9. i 10. jula

1349 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Nakon što su prošle nedjelje objavili prva imena 11. Montenegro Sun Reggae Festivala koji će se 9. i 10. jula održati na bazenu u “Rondo” organizatori ovog muzičkog događaja najavljuju još gostiju. Naime, ove godine imaće i goste sa drugog kontinenta. Naime, prvog dana festivala ljubitelje rege zvuka imaće priliku da uživaju u nastupu Kevina Alvea.

”U pitanju je venecuelanski muzikolog, producent i muzičar koji je od 2001. aktivno uključen u venecuelansku muzičku scenu radeći ska i rege, koji uključuje njegove dvije glavne grupe (Jahbafana i La Big Landin Orquesta) i još neke... Osnivač je Avilitesa, prvog Early Reggae benda u Venecueli, a nakon toga započeo je svoju karijeru soliste i 2016. objavio svoj prvi albuma pod imenom Kevin i Ska Bossesima “Agradecer y Volar”. Već godinu dana kasnije, obišao je Južnu Ameriku, Brazil, Boliviju, Peru, Argentinu, Urugvaj, te imao priliku da učestvuje sa mnogim muzičarima i bendovima. Kevin je dao svoj doprinos i na trećem albumu argentinske grupe ‘Papas ni Pidamos’ (tenor saks), a bio je i koproducent drugog albuma bolivijskog rege benda “Illapa”. Od 2021. započela je kampanja za njegov drugi solo album i sedmi ukupno - ‘Movement’ na kojem će kako je najavio biti 11 pjesama, a vjerovatno ćemo neke od njih i čuti u Budvi. Zato mi je drago što će Kevin svojim nastupom doprinijeti da ovaj jedini rege festival u Crnoj Gori dignemo na još viši nivo”, pohvalio se direktor Montenegro Sun Reggae Festivala Vinko Mihajlović.

On je siguran da će ovo izdanje zavrijediti pažnju ne samo ljubitelja rege zvuka, već i mnogih drugih festivalskih sladokusaca, jer će biti još iznenađenja kad su izvođači koji će nastupiti na ovoj manifestaciji u pitanju. Istog dana kada će se publici u Crnoj Gori predstaviti gost iz Venecuele, publika će imati priliku da uživa i u koncertu Bob Marley Tribute Banda “Dečija radost”.

”’Dečja Radost’ je bend iz Kraljeva koji izvodi rege muziku na prirodan i iskren način, što bi trebalo da bude suština rege muzike... Bend je formiran 1994. od strane Igora Arsenijevića (gitara i vokal) i Saše Kivića (bubnjevi)... Kada su oformljeni svirali su drum n’ bass, popularnu muziku današnjice. Nekoliko mjeseci kasnije bendu se pridružuje Danilo Jagodić Jagoda (bas gitara) i bend je kompletiran. Bend ‘Dečija radost’ je do sada imao bezbroj koncerata u svim većim gradovima Srbije... Često nastupaju kao Bob Marley`s Tribute Band, izvodeći obrade Marlija u svom prepoznatljivom stilu, jer stvaranje i izvođenje muzike je njihov način da se izraze i pokažu da su mir, ljubav i sreća osnovni principi života... Često ističu da ih muzika drži u životu i svirajući oni žele da podijele svoja osjećanja i pomognu ljudima da pronađu sebe. Sa njima zaokružujemo prvo veče 11. Montenegro Sun Reggae Festivala. Ono što moram da napomenem je da ćemo u sklopu prvog festivalskog dana imati i propratne dnevne i popodnevne programe o kojima ćemo uskoro opširnije pričati i obavijestiti zinteresovane posjetioce. Takođe, sigurni smo da će i program koji smo pripremili za završnicu festivala biti jednako interesantan, te da će i ove godine Montenegro Sun Reggae okupiti veliki broj posjetilaca”, zaključuje Mihajlović.

Bonus video: