Divno putovanje bez jasne krajnje destinacije

Boris Bakalov priča o numeri “Jer te više ne volim”

1667 pregleda 0 komentar(a)
Zadovoljni kako je prošao singl “Mjesto za prve poljupce”: Boris Bakalov i Bojan Gluvaji, Foto: Printscreen
Zadovoljni kako je prošao singl “Mjesto za prve poljupce”: Boris Bakalov i Bojan Gluvaji, Foto: Printscreen

Jadan od najpopularnijih domaćih bendova “Ničim izazvan” ove godine slavi deceniju na sceni. Nakon hitova koji su obilježili prvih deset godina među kojima su “O tebi”, “Tridesete”, “Rekla je”, “Glas”, “Pusti ljubav”, “Hajde dođi da popraviš stvari”, “Bilo gde”, “Pusti ljubav” i posljednjeg “Bože kako si” došlo je vrijeme za nove pjesme.

Naime, prošle sedmice u sklopu proslave jubileja članovi benda objavili su prvi singl “Mjesto za prve poljupce” koji će najaviti EP “Pokorimo noć”. Ujedno ovim izdanjem obilježiće deceniju na sceni.

”Veoma smo zadovoljni reakcijama na prvi singl. Dugo smo radili na ovim pjesmama, a zatim i na osmišljavanju cijele strategije kako da predstavimo ljudima svaku pjesmu pojedinačno kako bi svaka dobila zasluženu pažnju. Do sada nismo dobili niti jednu negativnu reakciju na prvi singl, a pozitivne ne prestaju da pristižu”, pohvalio se u razgovoru za Vijesti frontmen benda Ničim izazvan Boris Bakalov.

Još singlom “Bože kako si?” koji su objavili prije deset mjeseci, članovi benda najavili su, drugačiji zvuk. I dok je “Bože kako si” u pank fazonu, “Mjesto za poljupce” vuče na disko. Na pitanje znači li to da će Ničim izazvan nakon decenije mijenjati zvuk ili su ipak u pitanju eksperimenti kojima žele da iznenade publiku, Bakalov odgovara:

”Ničim izazvan mijenja zvuk od 2012. godine. Za nas ne postoji nikakvo ograničenje što se zvuka tiče. Jedino pravilo je da, u kojem god muzičkom pravcu pjesma krene, da njen finalni oblik bude najkvalitetniji moguć. Nevažno da li je disko, fank, pank, elektro, šta god… Bitno je da se pjesma uradi iskreno i kvalitetno”.

Boris je već neko vrijeme zadužen za spotove grupe “Ničim izazvan”. Video za “Mjesto za prve poljupce” sniman je na jednoj lokaciji, a pojavljuje se više aktera, o tome koliko mu već sad, nakon višegodišnjeg iskustva treba vremena da smisli ideju i realizuješ je, kaže:

”Sve zavisi od spota do spota. Za svaki video prođu desetine ideja kroz glavu i kroz diskusije, dok ne dođemo do nekog rješenja koje nam se svima dopada. A onda tehnička organizacija, okupljanje ekipe koja će sve to da uradi… Vrlo iscrpljujući dio posla, ali u suštini jako zabavan”, priznaje Bakalov.

Već večeras od 20 časova Youtube kanal benda “Ničim izazvan” biće bogatiji za još jednu pjesmu. U pitanju je singl “Jer te više ne volim” koji Bakalov potpisuje i kao autor, a i ovoga puta zvuk će biti drugačiji u odnosu na ono što je publika navikla od ovog benda.

”Moguće je da će večerašnji singl biti iznenađenje za mnoge. Ljudi koji prate našu muziku su navikli da od nas čuju pjesme koje su većinski izvođene na instrumentima, a u pjesmi ‘Jer te više ne volim’ smo se baš zaigrali sa vrlo modernim, elektro zvukom pored našeg standardnog izvođenja pjesama. Mislim da će pjesma biti pravo osvježenje u svakom smislu”, siguran je sagovornik Vijesti.

Muzičar se osvrnuo i na to koliko će pjesama donijeti EP i hoće li se sem četiri najavljena singla, na njemu naći i prethodne numere koje se nijesu našle ni na jednom albumu.

”EP izdanje je inače izdanje koje ima do sedam pjesama, te se ne može nazvati klasičnim albumom jer sadrži četiri pjesme. Sve četiri pjesme su do sada neobjavljene, potpuno nove i zajedno predstavljaju izdanje za sebe”, zaključuje Bakalov.

Na muziku gledamo kao na eliksir mladosti

Za ovih deset godina bend Ničim izazvan bio je poprilično diskografski i koncertno aktivan. O tome kako njemu izgleda prva decenija na sceni i kada je nakon odbojke riješio da karijeru gradi kao muzičar, je li ovako zamišljao da će se ona odvijati, Boris otkriva:

”Naše bavljenje muzikom je jedno divno putovanje bez jasne krajnje destinacije. Da nije bilo muzike, kada gledam iz ove perspektive, život bi mi bio daleko siromašniji. Prije svega, muziku nisam nikada doživljavao kao karijeru, suviše mi to rogobatno zvuči. Ona je tu kao dio nas, dio naših života. Kao vazduh koji dišemo, kao voda koju pijemo svakodnevno. Bez nje ništa ne bi bilo isto. Niko nije mogao pretpostaviti da će se ovako stvari odvijati nakon sportske karijere, s obzirom da su to dvije potpuno različite sfere zanimanja. Na muziku gledamo kao na eliksir mladosti. Dok nam je nje, godine nam ne mogu ništa”, siguran je Bakalov.

Bonus video: