Istinska spoznaja o borbi sa dvije, nekad i više struja

Prvi singl “Sam sa sobom” sastava Bubnjivi & Psi i u etru

Bend radi na svom prvom studijskom materijalu, na kom će se naći jedanaest pjesama

2368 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Nebojša Medo Perković
Foto: Nebojša Medo Perković

Crnogorski alt rock bend Bubnjivi & Psi već pet godina nastupa u zemlji i regionu, a prekjuče su objavili i svoj prvi singl “Sam sa sobom”.

Iza ovog autorskog projekta stoji Ivan Ivanović Bubnjivi, gitarista grupe Parampaščad, a otud i inspiracija za ime benda Bubnjivi & Psi. Bubnjivi je kantautor istančanog izraza i sjetnog senzibiliteta, što se i čuje u njegovim kompozicijama. Bend radi na svom prvom studijskom materijalu, na kom će se naći jedanaest pjesama.

Tekst je napisao Milan Stanišić pjesnik iz Budve, muzika je djelo pomenutog Ivanovića (Bubnjivi), a na izradi aranžmana zaslužan je cio bend. Pjesma je snimljena u studiju “Stivi 2” u Staroj varoši.

Video produkciju spota potpisuje ekipa mladih ljudi iz Budve, Teler Media, režiju Stefan Jovčić, a protagonista je Bojan Vešković.

”Zadnjih nekoliko godina, zajedno sa bendom, intenzivno radim na svom prvom albumu ‘Stanje svijesti’, komponovanju, pisanju tekstova, aranžiranju. Uvijek je to poseban osjećaj i proces u kome ima uspona i padova da bi se došlo do konačne forme, pjesme. Pjesma ‘Sam sa sobom’ je prva numera za koju sam pisao muziku na tuđi tekst, u ovom slučaju tekst Milana Stanišića, mladog pjesnika iz Budve. Vidio sam njegovu objavu na društvenim mrežama i u istom trenu poželio da ‘ozvučim’ te stihove. To je samo znak da te neke pjesme jednostavno nađu, ne moraš puno da se trudiš. Pjesma je istinska spoznaja da se čovjek uvijek u sebi bori sa dvije, nekad i više struja, koje mora da osluškuje, sa kojima u konstantnoj igri vodi život. Na kraju dana uvijek ostanemo sami sa sobom, ali i sa svim tim drugim strujama u sebi”, ispričao je o samom projektu Ivan Ivanović Bubnjivi.

Sa ovim izdanjem pokreće se i posebna saradnja između Lampshade Media i Stivi music studija.

”Ono što nas posebno raduje je da je Stivi sa izdavačkom kućom Lampshade media iz Beograda ostvario fenomenalnu saradnju, i da će od ovog izdanja pa nadalje Stivi funkcionisati kao sub-label za Lampshade. To je velika stvar za nas, ali i za čitavu crnogorsku scenu. Uživajte, ostanite fokusirani jer do kraja godine Bubnjivi & Psi imaju kompletan materijal pod krilom Stivi music i Lampshade media”, poručio je Ivanović.