Ima super muzike i u Crnoj Gori

Pripremamo dobar provod, super raspoloženje i odličnu svirku, na kojoj ćemo svirati stvari sa našeg prvog albuma ‘Na putu ka suncu’, ali i neke nove stvari koje će se naći na novom albumu!

5653 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

U okviru prvog izdanja Festivala kulture Zabjelo, koji će se 10. juna održati na stadionu FK Zabjelo u Podgorici, nastupiće Partibrejkers, Darko Rundek i ekipa, Zoster, ali i muzički domaćini - članovi sastava Parampaščad.

Najavljujući svoj koncert u okviru ove manifestacije frontmen benda Parampaščad, Stefan Pantović za “Vijesti se osvrnuo na značaj pružanja prilike lokalnim muzičarima kada se sastavljaju liste izvođača za festivale u Crnoj Gori, planovima kada je u pitanju sezona svirki, a nagovijestio je i šta pripremaju za 10. jun.

”Pripremamo dobar provod, super raspoloženje i odličnu svirku, na kojoj ćemo svirati stvari sa našeg prvog albuma ‘Na putu ka suncu’, ali i neke nove stvari koje će se naći na novom albumu!”, najavio je on.

Članovi sastava Parampaščad binu na stadionu FK “Zabjelo” dijeliće sa regionalnim zvijezdama, a Pantović smatra da je veoma bitno da organizatori crnogorskih festivala daju jednako prostora i lokalnim muzičarima.

”Veoma je bitno! I to iz puno, puno razloga, promocija, iskustvo sviranja na velikim binama, uvezivanje sa ostalim bendovima. Veoma je bitno da se lokalne ‘gazde’ festivala i svirki osvijeste da ima super muzike u Crnoj Gori, i da je glupo napominjati da prostor treba da se da bendovima koji se bore i stvaraju na prostoru Crne Gore, a sa druge strane dosta organizatora tim činom misli da čini milostinju bendu, pa lokalni bend iako nastupa, nastupa u nezahvalnom termimu i za kokice”, smatra Pantović.

Proteklih mjeseci on i kolege iz benda, imali su priliku da nastupaju i u regionu, pa ovaj muzičar otkriva da li je teže nastupati pred domaćom publikom ili pred onom kojoj se tek treba dokazati.

”Zanimljivo pitanje... svaki grad nosi svoj neki pečat, a da ne pominjemo različite zemlje i kulture. U Crnoj Gori jesmo na domaćem terenu, i to neđe skida tenzije nekih tehničkih pitanja u vezi sa svirkom i samom organizacijom, ali publika u Srbiji npr. ima tu kulturu slušanja muzike uživo malo bolje izgrađenu od nas, pa kad odemo i u gradić od tri hiljade stanovnika, mjesto bude ispunjeno ljudima koji vole da slušaju muziku, ne zanima ih odakle je došao bend tog vikenda, žele samo da čuju nešto novo i da uživaju, tako da svaka publika ima svoje draži”, ističe muzičar.

Album benda Parampaščad nekoliko portala je krajem prošle godine svrstalo na listu najboljih u 2021, a crnogorski muzičari dobili su prostor za predstavljanje i u veoma gledanim emisijama, poput “24 minuta sa Zoranom Kesićem” i “Bunt”.

Takve prilike, smatra Pantović, veoma su značajne ali ne samo za promociju.

”Najviše kao neka potvrda da smo na dobrom putu i da radimo kol’ko-tol’ko dobar posao, svakako bi valjalo da se u Crnoj Gori naprave emisije o kulturi i muzici, jer ih nažalost nema, makar ne u obliku koji od lokalnih bendova pravi muzičke zvijezde, a ne Rumune sa gitarama”, odgovara on.

Podgorička publika imaće priliku da čuje kako već poznate pjesme benda Parampaščad, tako i novi materijal, a kako najavljuje Pantović u susret ljetnjoj sezoni svirki, ni fanovi iz drugih gradova neće ostati uskraćeni.

”Biće dosta nastupa, ali ne smijem o tome prije samih najava (smijeh). Generalno situacija je malo živnula, pa ima da se čuje dosta toga zanimljivog, naš sljedeći koncert koji mogu najaviti nakon FKZ biće ‘Fort Blues Rock Fest’ Nikšić, 19. juna na velikoj bini Bedema u Nikšiću”, nagovijestio je on.

Bonus video: