Na otvaranju Božović i Stamenov

Tokom četiri dana festivala gosti će držati radionice i predavanja budućim džezerima, worhshopove, a biće prikazivani i filmovi

2473 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Šesnaesto izdanje Petrovac Jazz festivala biće održano od 1. do 4. septembra, a organizatori i ove godine najavljuju da će tokom četiri večeri ljubitelji džeza uživati.

”Ovogodišnje izdanje otvoriće domaće snage, pa je ta čast pripala Mariji Božović koja će nastupiti sa svojim bendom. Upravo će to biti i prilika za Mariju da promoviše novi album. Nakon nje, publika će imati priliku da čuje Mauro Sigura Quartet koji nam dolazi iz Italije, a u završnici večeri nastupiće i Bojana Stamenov. Iako su Bojanu do sada slušali u raznim izdanjima - pop, soul, džez, disko, na Petrovac Jazz festivalu ova pjevačica izvešće bluz repertoar. Za sad riješili smo da otkrijemo samo program prve večeri, a nadamo se da će i ostatak festivala publici biti jednako interesantan”, otkrio je Vijestima Vinko Mihajlović, direktor Petrovac Jazz festivala.

Kao i prethodna izdanja tokom četiri dana festivala i ovoga puta gosti će držati radionice i predavanja budućim džezerima, worhshopove, a biće prikazivani i filmovi.

”Cilj nam je da tokom čitavog dana imamo program koji će zadovoljiti sve ukuse, a ne samo uveče koncerte, tako da će biti i jam sessiona naših gostiju, ali i dnevnih uličnih akustičnih svirki. Svakako da smo se i ove godine potrudili da zahvaljujući programu podignemo festival stepenicu više. Uskoro ćemo objaviti i kompletan program, a do tada ljubitelji džeza nek se spreme za četvorodnevnu cjelodnevnu žurku. Ono što je bitno da naglasim je da će program Petrovac Jazz festivala i ove godine biti besplatan”, poručio je Mihajlović.

Bonus video: