City Groove: Stižu Edo Maajka, Kiril Džajkovski, Kosheen, Senidah, Gabrilela Cilmi

Festival će biti održan na sportskim terenima Bemax arene

4192 pregleda 7 komentar(a)
Sa prethodnog City Groove-a, Foto: City Groove
Sa prethodnog City Groove-a, Foto: City Groove

Sedmi festival Mtel-City Groove biće održan u Podgorici od 1. do 3. jula. Kao i prethodno izdanje, i ovoga puta festival će biti održan na sportskim terenima Bemax arene, saopštili su organizatori.

"I ove godine Mtel- City Groove imaće tri konceptualno različite večeri, pa će tako prvi dan jula publika uživati u nastupima domaćih bendova Milky Waves i Grimm, a onda na scenu stupa popularni bosanskohercegovački reper Edo Maajka koji će ujedno gostovanje u Podgorici iskoristiti da promoviše i nedavno objavljeni album "Moćno". Prvo veče zatvoriće Kiril Džajkovski koji je najavio najluđu žurku u glavnom gradu Crne Gore", ističe se u saopštenju.

Zbog podrške Glavnog grada ulaz će prvog dana festivala biti besplatan.

"Drugu noć obilježiće moderniji zvuk, a prva će imati priliku da se predstavi hrvatska pjevačica Nela. Nakon nje publiku će razmrdati Angelina, pa Sara Jo, a kao zvijezda večeri pojaviće se Senidah. Posljednji dan festivala proteći će u znaku kako domaćih, tako i inostranih zvijezda. Naime, veče će otvoriti sve popularnija hrvatska kantautorka Lu Jakalić. Predstavnici nove scene, sastav Artan Lili, ponovo se vraća u glavni grad, a pored dobro poznatih starih hitova, publika će imati priliku da čuje i one novijeg datuma među kojima su “Maca”, “Rokenrol posle rokenrola” i “Geler”, piše u saopštenju.

Navodi se da je drugi dio završne večeri rezervisan za inostrane goste koji prvi put dolaze u Crnu Goru.

"Australijska pjevačica italijanskog porijekla Gabrilela Cilmi svjetsku slavu je stekla zahvaljujući hitu “Sweet About Me” a sad će i pomenutu numeru, ali i mnoge druge hitove pjevati na City Groove festivalu. Nakon što Cilimi dobro zagrije atmosferu, publika na terenima imaće priliku da uživa i u hitovima britanskog elektro pop benda Kosheen. Oni se upravo zahvaljujući pjesmama “Hide U”, “Guilty”, “Overkill”, “Catch”, ali I mnogim drugim ne skidaju sa vrhova top lista od početka ovog vijeka", poručili su organizatori.

Ulaznice za drugo i treće veče festivala ostaju po cijeni od 10 eura za veče.

Prodajna mjesta su poslovnice Mtel-a u Podgorici, Minhen pabovi, a na dane festivala moći će da se kupe i na biletarnici Bemax arene.

Bonus video: