Moramo se više baviti temama ekologije i očuvanja životne sredine

Dejan Dedović Dedduh nagovještava šta pripremaju za festival HYPE koji će se održati u “njihovom kraju”, ali i o novom albumu koji će uskoro biti objavljen, te nominaciji za najbolji spot u okviru Muzzik Video Awards manifestacije

3686 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Regionalno popularni crnogorski hip hop dvojac Who See, koji čine Mario Đorđević Noyz i Dejan Dedović Dedduh, našao se na listi izvođača Hype festivala, koji će se od 19. do 21. avgusta održati u Herceg Novom u parku Titove vile.

U razgovoru za “Vijesti” Dedduh je nagovijestio šta pripremaju za festival koji će se održati u “njihovom kraju”, ali i o novom albumu koji će uskoro biti objavljen, te nominaciji za najbolji spot u okviru Muzzik Video Awards manifestacije.

”Za HYPE festival pripremićemo hitove, a vjerovatno i neke nove pjesme... ima dosta do avgusta. Prati nas DJ Mono i neće falit’ fešte”, nagovještava Dedduh, koji je u ranijem razgovoru za “Vijesti” nagovijestio da su nove pjesme gotovo u potpunosti završene, ali da zbog korone i nemogućnosti promocije novog materijala u vidu koncerata, nije pravi momenat za objavljivanje albuma.

Sada, kada se pandemija koronavirusa primirila, a javna okupljanja su dozvoljena bez ograničenja za publiku, potvrđuje da fanovi Who Seeja uskoro mogu čuti nove pjesme.

”Album je završen, ostale su neke sitnice za odraditi i već brzo možemo predati album našem izdavaču na dalju distribuciju. Nisam siguran kad bi to tačno bilo, ali recimo uskoro”, obećava sagovornik “Vijesti”.

Nekoliko dana nakon Hype festivala, tačnije 29. avgusta, on i Noyz znaće i rezultate Muzzik Video Awards manifestacije, te da li će njihova pjesma “Krivolov” biti nagrađena za najbolji animirani spot - jednoj od dvije kategorije u kojoj su nominovani.

”Osim u kategoriji za najbolji animirani video u konkurenciji smo i za najbolji video sa porukom. Drago nam je što se to prepoznaje, kako zbog nas samih, tako i zbog partnera sa kojima radimo takve projekte”, pojašnjava on.

”Krivolov” nije jedini singl sa kojim se Who See dotakao neke društveno i ekološki bitne teme, a na pitanje koliko se sa pjesmama može uticati na promjene u društvu, Dedduh kaže:

”Treba vjerovati da ovakvi poduhvati mogu promijeniti neke stvari i treba iskoristiti sve potencijale da se u tom pravcu djeluje. Dobro bi bilo da se još dosta umjetnika uključi razmišljati o takvim porukama da bismo pokušali proizvesti kritičku svijest u pogledu ekologije i očuvanja životne sredine”.

Na Hype festivalu pored predstavnika crnogorske muzičke scene - Who Seeja, nastupiće i hrvatski kantautor Gibonni, pank folk sastav Brkovi, njihove pank kolege Hladno pivo, Damir Urban sa svojim bendom Urban&4, dubrovački Silente, zatim TBF, Bajaga i instruktori i nekadašnji frontmen Zabranjenog pušenja - Nele Karajlić.

Bonus video: