U Budvu stižu Coyote i „Glasovi iz unutrašnjosti”

Organizatori najavili učešće još dva izvođača koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

1926 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Jedanaesto izdanje Montenegro Sun Reggae Festivala se bliži, a organizatori su otkrili da će se tokom manifestacije sa ljubiteljima ovog žanra družiti i Hornsman Coyote.

Nemanja Kojić, nadaleko poznat pod umjetničkim imenom Hornsman Coyote, srpski je reggae umjetnik, trombonist, pjevač i vođa reggae-metal benda Eyesburn, a njegov nastup na Montenegro Sun Reggae Festivalu zakazan je za drugi dan istog, tačnije 10. jul. Hornsman Coyote već je nekoliko puta nastupao na ovoj manifestaciji pa je poznat mnogim generacijama koje prate festival kao dugogodišnji prijatelj, a u Budvu dolazi da predstavi neke nove, ali i već poznate stare projekte. Njegovi nastupi nikada nisu nikoga ostavili ravnodušnim.

Istog dana na bazenu Rondo u sklopu kompleksa Slovenska plaža nastupiće i bend “Glasovi iz unutrašnjosti”. Momci iz Novog Sada crnogorsku prijestonicu turizma posjetiće u sklopu promotivne turneje. Već su nastupali na brojnim festivalima, a kroz autorske numere njeguju reggae/funk/ska zvuk. Bend je nastao 2018. godine sa ciljem da njegovi članovi brane kulturu i zdrav razum. Sedmočlani sastav čine Aleksa Petrović (vokal, gitara, FX), Milan Vićić (vokal, gitara), Ilija Marjanović (bas), Živan Popović (bubnjevi), Ilija Stanković (trombon), Predrag Mokan (klavijature) i Vladimir Merei (truba). Bend je nastupao na festivalima kao što su ‘Bunt rok’ i ‘BARF’ i po klubovima širom Srbije. Rade isključivo autorsku muziku.

”Nastupe karakterišu energična atmosfera veselih tonova koja pokreće na igru i živa interakcija sa publikom. Osnovu zvuka čini roots reggae muzika, koju bend kombinuje sa afro ritmovime, elemente duba, fanka, repa i etno muzike. Pažnju publike privukla je prva vlaška rege pjesma - “Lju lju lju”, a potom su uslijedili brojni singlovi: “Priroda”, “Deca”, “Pop je pao u trip”... Bend aktivno radi na novom materijalu”, stoji u saopštenju organizatora Montenegro Sun Reggae festa.

Bonus video: