Zabjelo spremno za muzički spektakl

Prvo izdanje Festivala kulture koji je spojio ljubav prema kvalitetnoj muzici i humanosti biće održano 10. juna, publika će uživati uz Zoster, Partibrejkerse, Rundeka i Parampaščad

2545 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Festival kulture Zabjelo
Foto: Festival kulture Zabjelo

Za samo dva dana, stadion FK Zabjelo otvoriće svoja vrata za prvo izdanje Festivala kulture Zabjelo koji je uspio da spoji ljubav prema kvalitetnoj muzici i humanost.

Festival kulture Zabjelo
foto: Grafika: Nina Popović

U petak, 10. juna ljubitelji dobrog zvuka imaće priliku da na jednom mjestu čuju najveća regionalna imena rok scene. Festival koncertom otvara bend Zoster od 20 časova. Nakon što zagriju publiku hitovima poput "Ko je jamio jamio", "Gavrilo", "Imači kada", sa "hipnotisanom gomilom" družiće se Partibrejkersi. Nakon njih koncert će održati i Darko Rundek sa ekipom. Organizatori nijesu zaboravili ni domaće bendove, a priliku ove godine dobio je sastav Parampaščad koji će nastupiti oko jedan sat poslije ponoći.

Janko Popović, idejni tvorac festivala, ne krije uzbuđenje zbog predstojećeg događaja. Na pitanje šta bi promijenio da sve kreće ispočetka, odgovara:

''Ne postoji ništa što bih mijenjao, sve bih prošao ponovo. Osjećaj je isti kao sa početka, sa entuzijazmom sam ušao u cijelu priču, a isto to me drži sada u završnoj fazi priprema festivala. Još nijesam svjestan koliko je veliko ovo što kao tim radimo, uprkos tome što ljudi svakodnevno prilaze i čestitaju prije svega na hrabrosti, kao i na ideji''.

Osim njegove lokacije, ovaj festival čini posebnim i humanitarni karakter. Najmanje pet eura od svake prodate ulaznice biće namijenjeno Fudbalskom klubu Zabjelo i Fondaciji bajkeri dobre volje, sa kojima su potpisani memorandumi o saradnji na osnovu kojih će oni prikupljena sredstva usmjeriti tamo gdje smatraju da je potrebno.

Poziv da budu dio ove jedinstvene manifestacije prihvatili su članovi Fondacije Bajkeri dobre volje, a na koncerenciji za novinare njihov predstavnik Nikola Vugdelić nije krio zadovoljstvo zbog toga.

"Iznenadilo nas je što se takav spektakl odvija baš na Zabjelu i samom stadionu koji svima nama puno znači. Tek kasnije shvatili smo koliko je to važna podrška onome što radimo. Kao i do sada, naš fokus biće na najmlađima, a zahvaljujući saradnji sa Festivalom kulture Zabjelo, imaćemo veliko olakšanje u realizaciji naših aktivnosti", kazao je Vugdelić.

Organizatori vjeruju u empatiju i plemenitost svojih sugrađana, kojima će zauzvrat pružiti veče za pamćenje, a tome se nada i član upravnog odbora FK Zabjelo, Rade Radojičić.

''Činjenica da su navijači preuzeli klub govori dovoljno o tome koliko nam je stalo da on opstane, najviše zbog djece koja tu dolaze. Pozivam sve svoje komšije, sve koji vole i podržavaju ono što radimo, da tu podršku iskažu kupovinom ulaznice. Takođe, drago nam je zbog toga što smo u ovome baš sa Bajkerima, jer su i oni, kao i mi najviše okrenuti djeci", istakao je Radojičić.

Festivalske kapije otvoriće se u 19 časova, a zatvoriti tek pošto Parampaščad završe svoj nastup. Stefan Pantović, frontmen pomenutog benda nije krio da mu je draga sama, te otkrio kakva očekivanja ima od festivala:

"Toliko je razloga da naš bend bude srećan zbog učešća na ovakvom festivalu, kako zbog samog Zabjela, tako i zbog ideje da se na ovaj način pomogne najmlađima. Zahvalni smo na ukazanom povjerenju koje nam je dato time što baš naš bend zatvara prvi Festival kulture Zabelo. Nadamo se i da će posjetioci voditi računa o tome da stadion ostave u stanju u kakvom su ga zatekli. Lijepo ćemo se provesti, ali je važno i da se lijepo ponašamo", poručio je Pantović.

Redovna cijena ulaznice iznosi 15 eura, dok će na dan festivala cijena biti 20 eura. Više informacija je dostupno na zvaničnim Facebook i Instagram nalozima Festivala kulture Zabjelo.

Bonus video: