Deset dana JAZZ-a u Crnoj Gori

Nakon što smo bili prinuđeni da zbog tadašnje epidemiološke situacije, odgodimo šesti po redu festival najavljen za 2021. godinu, ove godine sa zadovoljstvom najavljujemo realizaciju tog izdanja festivala, a sedam dana kasnije i realizaciju sedmog po redu Made in New York Jazz Festivala 2022

3370 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Made in New York Jazz Festival
Foto: Made in New York Jazz Festival

Crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records, u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka (SAD), ove godine realizuje dva festivala u okviru kojih ćete biti u prilici da uživate u ukupno trinaest programa, koji će od 16 – 26. juna publici pružiti nesvakidašnji muzički doživljaj.

Nakon što smo bili prinuđeni da zbog tadašnje epidemiološke situacije, odgodimo šesti po redu festival najavljen za 2021. godinu, ove godine sa zadovoljstvom najavljujemo realizaciju tog izdanja festivala, a sedam dana kasnije i realizaciju sedmog po redu Made in New York Jazz Festivala 2022.

Made in New York Jazz Festival
foto: Made in New York Jazz Festival

Šesto izdanje festivala održaće se na već dobro poznatim jazz lokacijama u Crnoj Gori i to 17. Juna na otvorenoj sceni SYNCHRO u nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu i 19. juna u atrijumu "The Capital Plaza" u Podgorici, svi sa početkom u 21h.

Nastupiće svjetske jazz zvijezde, kojima će se pridružiti domaći i regionalni izvođači: John Lee (bas gitara), Cyrus Chestnut (klavir), Stanley Jordan (gitara), Vince Ector (bubanj), Lezlie Harrison (vokal), Freddie Hendrix (truba), Yaacov Mayman (saksofon, flauta), Ivan Aleksijević (klavir), Šule Jovović (gitara), Vladimir Maraš (klavir, klavijature) i Predrag Milutinović, (bubanj). U subotu 18. juna u 22:00h u jazz klubu Sejdefa u Podgorici nastupiće “drumbooty” iz Beograda.

Sedmo izdanje festivala održaće se na istim lokacijama sedmicu kasnije - 24. juna u Tivtu i 26. juna u Podgorici, a ugostiće neka od najvećih imena svjetske jazz scene: Camille Thurman (saksofon), Allan Harris (gitara), Benny Benack III (truba), Darrell Green (bubanj), Jesús Molina (klavir), Russell Hall (kontrabas), Yaacov Mayman (saksofon, flauta), a scenu sa njima dijeliće Filip Bulatović (klavir, klavijature), Šule Jovović (gitara), Vladimir Maraš (klavir, klavijature) i naš gost iz Berlina Ben Kraef (saksofon). U subotu, 25. juna u jazz klubu Sejdefa, od 22:30h nastupa “MAPO keys band” – autorski projekat Filipa Bulatovića, pijaniste i dirigenta Big benda RTS-a.

U periodu od 16 – 26. juna, za publiku pripremamo i prateće festivalske programe – besplatne workshop-ove, nekoliko master class predavanja koje će voditi umjetnici z SAD-a, kao i street art muzičke nastupe različitih jazz ansambala.

Dan prije oba koncerta, u Tivtu (16. i 23. jun) u okviru kompleksa Porto Montenegro, na platou ispred Hipotekarne banke sa početkom u 20h, održaće se "Street Jam Session" programi. Master class - besplatne muzičke radionice održaće se u jazz klubu Sejdefa 19. i 26. Juna u 13h, dok će svoj autorski materijal, na istoj lokaciji predstaviti poznati sastav Kuhinjazz na koncertu 21. juna u 22h.

Cijena pojedinačne ulaznice za koncerte na Synchro stage-u u naselju Porto Montenegro u Tivtu i u atrijumu The Capital Plaza u Podgorici do 13. juna iznosiće 15 eura, a nakon tog datuma, cijena će biti 20 eura.

Cijena pojedinačnih ulaznica za koncerte u jazz klubu Sejdefa (18. i 25.juna) iznosiće deset eura, dok je cijena karte za 21. jun u Sejdefi pet eura.

Prodajna mjesta:

Ethno Jazz Club Sejdefa, bulevar Stanka Dragojevića 10, Podgorica (069000150)

Blue Room, Porto Montenegro (069300042)

Posebno se zahvaljujemo našim dosadašnjim i novim partnerima na projektu:

Porto Montenegro, Američka ambasada u Crnoj Gori, Njemačka ambasada u Crnoj Gori, Ministarstvo kulture, Ministarstvo ekonomskog razvoja CG, Glavni Grad Podgorica, hotel CUE Podgorica, The Capital Plaza, Hipotekarna banka, Ethno Jazz Club Sejdefa, NGO Action for Art, Elektroprivreda Crne Gore, Euro-Unit Montenegro, PAM CG, Telemach Crna Gora, Alliance Crna Gora i Carlsberg.

Za sve informacije dostupan je broj telefona +382 69 050 010, kao i e-mail officemne@madeinnyjazz.com

Pratite nas na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/RabbitRecordsDOO

https://www.facebook.com/madeinnyjazzmne

https://www.instagram.com/madeinnyjazzmne/

https://www.instagram.com/ejcsejdefa/

Vidimo se na Made in New York Jazz Festivalima 2021/2022!