Objedinila dvije decenije na sceni

Ovo joj nije prvi put da je nastupila na CMC festivalu, naime i prošle godine Nina je učestvovala na ovoj manifestaciji, a raduje je činjenica što je hrvatska publika pamti još iz televizijskog muzičkog šoua “Operacija trijumf”

10315 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Prije nekoliko godina, tačnije 2018. godine sa numerom “Dišem” Nina Petković je na nacionalnom izboru za crnogorskog predstavnika na najvećem muzičkom takmičenju tada pokušala da izbori kartu za Eurosong. Ovog vikenda sa istom numerom nastupila je na CMC festivalu u Vodicama.

Posjetu šibensko-kninskoj županiji Petkovićeva nije iskoristila samo da prezentuje jednu pjesmu, već čitav album - njen prvenac “Koraci” koji je nedavno objavljen pod etiketom izdavačke kuće Croatia Records.

”Promocija je odlično prošla. Radili smo samo konferenciju za novinare u sklopu festivala kako bismo javnost upoznali sa informacijom da je album objavljen i objasnili neke detalje o istom, a jedino je od svih pjesama izvedena numera “Dišem” u sklopu programa festivala”, ispričala je u razgovoru za “Vijesti” ona.

Ovo joj nije prvi put da je nastupila na CMC festivalu, naime i prošle godine Nina je učestvovala na ovoj manifestaciji, a raduje je činjenica što je hrvatska publika pamti još iz televizijskog muzičkog šoua “Operacija trijumf”.

”Iako je to takmičenje koje je pratio čitav region bilo davno, zapamtili su me. S tim što one pjesme koje sam objavila u međuvremenu slabije znaju. Ipak, zahvaljujući tome što je Croatia Records objavila album mislim da će se upoznati bolje sa mojim opusom”, ne krije svoja očekivanja.

Ninin album “Koraci” donosi 14 pjesama od kojih su dvije kao bonus - pobjednička numera sa festivala “Pjesma Mediterana - Sa druge strane sna” i “Uzmi ili ostavi” sa jedne od Montevizija.

”Nije bilo lako izabrati pjesme koje će se naći na albumu, jer neke koje sam objavljivala nijesu našle svoje mjesto na istom. Među pjesmama na prvijencu sve su se u jednom trenutku našle u etru - da li kao festivalske pjesme, ili sa spotovima, a bilo je onih koje su objavljene samo na mom Jutjub kanalu. Cilj je bio da objedinim dvije decenije na sceni, ako ne sve, makar da objavim većinu pjesama. Mada, sigurna sam da će sa albuma makar jedna pjesma onima koji ga budu preslušavali biti nova. Razmišljali smo dugo koji je to broj optimalan za album, jer smo imali dovoljno pjesama i za dva, ali nekako se sve vrtjelo oko te cifre od 14 pjesama”, ispričala je Nina, te otkrila zašto se nijedna baš nova pjesma nije našla na njenom projektu “Koraci”.

”Njih smo ostavili za naredni album na koji publika, nadam se neće čekati ovoliko dugo”, obećala je.

Kako kaže, planira da, nakon Hrvatske, napravi promociju albuma i u Crnoj Gori, a sve to zavisi od izdavača.

Nina Petković
foto: Stefan Jovanović

”Sa njima dogovaram te detalje, a sigurna sam da će biti i koncerata gdje ćemo na pravi način predstaviti pjesme”, ističe sagovornica “Vijesti” koja je neke od pjesama već izvodila na nastupima.

”Ne mogu da izdvojim koje je to pjesme iz mog opusa publika zavoljela jer većinu njih sam izvodila na nastupima. Sve bi zavisilo od situacije, jer nijesu sve pjesme za sve prilike”, zaključuje Petkovićeva.

Iskustvo sa kruzera pamtiće dugo

Nina je posljedjih nekoliko godina dobila priliku da radi na kruzeru, a ovo iskustvo opisuje kao lijepo, nezaboravno, ali i teško.

”Prvi ugovor sam odradila još prije korone. Tokom drugog ugovora nastupila je pandemija, pa smo ostali na brodu mnogo duže nego što smo planirali. Tada sam osjetila kako je to raditi pod mjerama. Kad sam se prošle godine u oktobru vratila sa kruzera fokusirala sam se na album, odabir pjesama, traženje izdavača. Ali svakako da je to iskustvo koje sam stekla proteklih godina lijepo. Nastupala sam kao pjevačica okteta, naša bina je bila velika u centralnom baru i uglavnom smo pjevali gostima iz Njemačke. Zaista je to bila potpuno drugačija publika i iskustvo koje ću pamtiti dugo”, iskrena je ona.

Bonus video: