Zbog bolesti Džegera, otkazali turneju

Samo nekoliko sati pred koncert u Amsterdamu, frontmen Stonusa odradio test na koronu

1430 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Chris Pizzello
Foto: Chris Pizzello

Frontmen grupe Rolling Stones Mik Džeger pozitivan je na koronavirus zbog čega je bend otkazao koncert u ponedeljak, samo nekoliko sati pred početak najavljenog nastupa.

”Veoma mi je žao što moram da vas obavijestim da odlažemo nastup u Amsterdamu. Upravo sam pomoću testa saznao da imam kovid. Trudićemo se da napravimo novi raspored nastupa, što je prije moguće, i da se što prije vratimo na scenu. Hvala na razumevanju i strpljenju”, napisao je Džeger na Tviteru.

Bend je takođe saopštio da je Džeger (78) testiran pošto je osjetio simptome kovida po dolasku na stadion u predgrađu Amsterdama, prenosi AP.

”Rolling Stones iskreno žale zbog odlaganja koncerta, ali bezbijednost publike, drugih muzičara i ekipe na turneji moraju da budu prioritet”, navedeno je u objašnjenju o otkazivanju koncerta.

Rolling Stones su na evropskoj turneji SIXTY, povodom 60 godina postojanja.

Grupa Rolling Stones osnovana je 1962. godine. Na početku karijere su svirali obrade bluz, kantri i rokenrol pjesama. Njihovi prvi snimci su bili obrade Čaka Berija, Boa Didlija, Madija Votersa i Larija Vilijamsa. Osnivači, Mik Džeger i Kit Ričards su proglašeni jednim od najboljih timova za tekstove u istoriji roka, Stounsi su jedna od najdugotrajnijih muzičkih grupa u istoriji pop kulture.

Bonus video: