Sa nikšićke tvrđave naredna tri dana odjekivaće muzika sjajnih izvođača

Prvo veče Fort bluz rok festa zatvoriće Vlatko Stefanovski trio

4518 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Članovi muzičke škole “Oktava” iz Kragujevca otvoriće večeras na gradskoj tvrđavi u Nikšiću prvo izdanje prvog Bluz rok festivala u Crnoj Gori.

Škola “Oktava” je osnovana 1990. godine, a predmet izučavanja su rok, džez i bluz muzika.

Nakon Kragujevčana, binu će zauzeti Crossroads blues bend iz Prilepa koji postoji od 1997. godine i koji decenijama dominira makedonskom bluz scenom. Od 2004. do 2018. godina nastupali su na praktično svim prestižnim bluz festivalima u regionu i snimili su tri studijska albuma.

Barbara blue iz Memfisa, poznatija kao “Queen Of Beale Street”, nastupiće treća. Riječ je o pjevačici koja ima karijeru dugu četvrt vijeka i koja je dobitnica brojnih priznanja u raznim bluz kategorijama.

Prvo veče Fort bluz rok festa zatvoriće Vlatko Stefanovski trio. Zajedno s virtuozom na gitari nastupiće njegov sin, bubnjar Jan Stefanovski, i basista Ivan Kukić. Vlatko je jedan od osnivača legendarne grupe “Leb i sol” s kojom je snimio 13 albuma. Komponovao je muziku za brojne filmove i pozorišne predstave, a tokom solističke karijere sarađivao je s brojnim svjetskim umjetnicima.

Trodnevni festival, koji se organizuje na Bedemu, okupiće muzičare iz zemlje i regiona, kao i Barbaru blue iz Memfisa. Organizatori festivala su istakli da su na samom početku visoko digli ljestvicu, ali i da će se truditi da svake godine budu što bolji i ponude nešto novo.

Bonus video: