“Odbrana i poslednji dani” na vinilu

Više puta proglavašan najboljim albumom ex-Yu rock muzike, “Odbrana” je obilježila, ne samo osamdesete godine i novotalasno vrijeme, nego i do te mjere uticala na buduće generacije muzičara i bendova da je sveprisutna i četrdeset godina kasnije

2450 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Kultni album VIS Idola “Odbrana i poslednji dani” nakon 40 godina ponovno je na vinilu, ovoga puta u luksuznom pakovanju i s velikim brojem dodatnih sadržaja (tekstovi, fotografije, memorabilije).

Dio je to kampanje Croatia Recordsa povodom obilježavanja četiri decenije novog talasa.

Sve je započelo reizdanjima prvih albuma Šarla akrobate, Haustora i Električnog orgazma, te kompilacije Paket aranžman, takođe u luksuznom pakovanju, a sada je na red došla i “Odbrana” koja ove godine slavi četiri decenije od objavljivanja.

Više puta proglavašan najboljim albumom ex-Yu rock muzike, “Odbrana” je obilježila, ne samo osamdesete godine i novotalasno vrijeme, nego i do te mjere uticala na buduće generacije muzičara i bendova da je sveprisutna i četrdeset godina kasnije.

Riječ je o izvanrednom materijalu koji ima važne poruke. Te poruke su aktualne i danas, što dovoljno govori o značaju albuma, ali i razdoblju tokom kojeg je djelovao novi talas na našem području.

Bonus video: