tužio Ga britanski muzičar Sami Čokri

Milion odštete za Širana

Širanov advokat, ranije je izjavio kako je cio slučaj nanio duboku traumu za pjevača i njegove saradnike, no srećom, priveden je kraju

5138 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Slavni britanski pjevač Ed Širan dobio je više od milion eura odštete, nakon što je pobijedio na sudskom sporu za autorska prava nad svojim megahitom “Shape of You”.

Širana i njegove saradnike, Džona Mekdejda iz grupe Snow Patrol te producenta Stivena Mkutehona, tužio je britanski muzičar Sami Čokri.

Slučaj je pokrenut zbog kršenja autorskih prava navodeći kako je Širan “ukrao” dio iz njegove pjesme “Oh Why” koja je objavljena 2015. godine.

Širan je od početka negirao da je ranije čuo pjesmu, što je na kraju, u aprilu ove godine, zaključeno i na sudu.

Iako su, nakon presude, advokati Čokrija tvrdili kako bi Širan i njegova ekipa trebalo da sami plate svoje pravne troškove, u jučerašnjoj presudi sudija Entoni Zakaroli odlučio je kako će to ipak uraditi podnosioci tužbe, naloživši privremenu isplatu od preko milion eura odštete.

Očekuje se dalja rasprava na kojoj će se procijeniti i finalizovati iznosi, prenose strani mediji.

Širanov advokat, ranije je izjavio kako je cio slučaj nanio duboku traumu za pjevača i njegove saradnike, no srećom, priveden je kraju.

Uprkos tome što je skoro 10 odsto plaćanja zamrznuto zbog suđenja, pjesma “Shape of You” donosila je Širanu i njegovim partnerima oko pet miliona funti godišnje, što je blizu šest miliona eura.