Priznanja za Ramba Amadeusa i Rotka Stjuarta

Žiri i publika na sajtu, izabrali su najbolje u 17 kategorija

3385 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Crnogorki muzičari Rambo Amadeus i Rotko Stjuart u izuzetno jakoj konkurenciji od više stotina video radova trijumovali su u konkurancijama za najbolji animirani, odnosno video novog izvođača na ovogodišnjem festivalu Muzzik Video Awards.

Žiri i publika na sajtu, izabrali su najbolje u 17 kategorija.

U konkurenciji za najbolji animirani video bio je i dvojac Who See, ali je ovo priznanje završilo kod Svjetskog Mega Cara za spot za numeru "Osloni se na nauku".

U kategoriji videa novog izvođača glasovi su izjednačeni, te titulu najboljeg, ravnopravno dijele Kids from the sky i pjesma "Prolazna stvar", i Rotko Stjuart, sa numerom "Igram sad".

Rokenrol je besmrtan, zato i kad mislite da mu je došao kraj sjetite se numere "Rokenrol posle rokenrola". Artan Lili i Cane ponijeli su titulu pobjednika u konkurenciji rock video.

Jedna sasvim lična i dirljiva priča, sa snažnom porukom i video spotom osvojila je prvo mesto u konkurenciji za najbolji hip hop video. Marčelo i Raid, i spot za numeru "Dvadeset" zasigurno su ostavili trag na muzičku i video produkciju u 2021. godini.

Glavna uloga koju je publika odabrala za najbolju jeste ona koju je odglumio Janko Bošković u spotu za pjesmu "Krindž". Zahvaljujući njemu, ova, već sjajna pesma, dobila je video prikaz koji se ne zaboravlja lako.

Najbolji indie video je spot slovenačke grupe SBO. Oni kažu "Ljubljana je Berlin", a publici se ovaj ritam i kratak film koji je sa njim stigao, najviše dopao u ovoj kategoriji.

Titulu najboljeg u konkurenciji RNB videa, odnio je bosanski reper Stoposto i spot za pjesmu "Šećeru".

Saša Antić je predložio da se uvede kategorije za „sijede repere“, međutim, ove godine to se nije ostvarilo. Ipak, on je pobjednik u drugoj kategoriji, jer je spot za njegovu pjesmu „Dešperado“, odabran za spot koji je imao najbolju režiju!

Grupa Funk Shui, i ove godine je pokazala da ima ogromnu bazu vjernih fanova, ali i da grupa ljubitelja njihove muzike svake godine raste. Kadrovi koje su nam Funk Shui predstavil u spotu za pjesmu „Ne vreme“, donijeli su im pobjedu u kategoriji za video spot sa najboljom kamerom.

Aklea Neon je svojim tekstom i zabavnim video spotom za numeru "Ljubnjak" odnijela pobjedu za najbolji fusion video!

Grupa Porto Morto bila je nominovana u nekoliko kategorija, ali je publika odabrala njihov spot za numeru "Vrijeme za čilanje" kao video prikaz sa najboljim konceptom i art direkcijom!

Montaža, postprodukcija i specijalni efekti koji su obilježili 2021. godinu, videli smo u Zoinom spotu za pjesmu "Nirvana".

Još jedna makedonska grupa koja je oduševila publiku sa veselom pjesmom koja uliva dobru energiju i pozitivan vajb je grupa Duper i „Rajot na zemjata“ koji su pobjednici u kategoriji pop video.

Da dobri plesni pokreti mogu da iskažu značenje nekih stihova i melodija pokazala je Dora Šesto. U numeri "Pet godina" Miloševa i Maje Posavec ova talentovana koreografkinja i plesačica odnijela je pobjedu za najbolju koreografiju na MVA 2K21.

Pretty Loud je grupa mladih, moćnih i talentovanih djevojka čiji je spot za pjesmu „Ravnopravno“ svojom tematikom ostavio trag na muzičku industriju i borbe protiv nasilja nad ženama. Publika je ovaj spot odabrala kao najbolji spot sa porukom.

Za kraj, najbolji video 2021. godine je spot za pjesmu "Krindž" grupe Stereo Banana. Marko i Nemanja su snimili šaljivu pjesmu sa ozbiljnom porukom, a ovaj kratki muzički film odnio je pobjedu u najprestižnijoj kategoriji.

"Ovogodišnja konkurencija je na savršen način prikazala raznolikost i vitalnost SEE regije. Na svakom kraju, nalazi se početak. Kraj ovogodišnjeg MVA festivala označava novi početak za mnoge sjajne muzičare. Ovo je RESTART", poručili su organizatori.

Bonus video: