sastav "Belmondo" prekinuo diskografsku pauzu od 34 godine

Rok muzika namijenjena djeci

Prvi singl je “Bumbar”, hitična kompozicija čiji je vokal Brajovićeva, slijedi “Mačak Pero” koji je već dio redovnog repertoara na žurakama u predškolskim ustanovama, te ekološka “Ljuta pjesma” koja je ustupljena nevladinom udruženju KOD iz Podgorice za potrebe njihove kampanje

2148 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Barski rock bend “Belmondo” oglasio se, nakon 34 godine diskografske pauze, CD singlom “Rock igraonica”, nosačem zvuka rock muzike namijenjenim djeci.

U snimanju materijala, pored Slobodana Bobana Mijovića, koji ja autor muzike i teksta, učestvovali su i Božo Gagović, Gajo Ugrenović, Marija Brajović, Edin Dibra i Miško Bulatović.

Belmondo
foto: Privatna arhiva

Prvi singl je “Bumbar”, hitična kompozicija čiji je vokal Brajovićeva, slijedi “Mačak Pero” koji je već dio redovnog repertoara na žurakama u predškolskim ustanovama, te ekološka “Ljuta pjesma” koja je ustupljena nevladinom udruženju KOD iz Podgorice za potrebe njihove kampanje.

“Belmondo” je bend koji je objavio prvi album pop-rock muzike u Baru, “Ako imaš dušu”, davne 1988. godine. Nakon niza uspješnih nastupa u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj, grupa se početkom devedesetih razišla, a Slobodan Mijović je objavio CD instrumentalne muzike “Vedrin” i sarađivao sa grupom “Akademia”.