"Spomenar" - novi album Zorana Kalezića sa 15 pjesama

Na albumu je radio prethodne dvije godine a isti je objavljen pod etiketom “Croatia Recordsa”

6243 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Crnogorski pjevač Zoran Kalezić decenijama ostavlja značajan trag u narodnoj muzici svojim toplim, autentičnim glasom i dubokom emocijom, jedinstvenom interpretacijom i doživljajem pjesama. Njegov dugoočekivani studijski album “Spomenar” objavljen je u izdanju “Jugoton Croatia Recordsa”, izdavačke kuće za koju je snimio najveći broj svojih nezaboravnih i vječnih pjesama.

”Spomenar” donosi 15 pjesama, među kojima su “Čija li si”, “Za Irenu”, “Ne traži mene”, “Magija nežnosti”, “Ne vjeruj”, “Za sve što smo bili”, “Spomenar” i druge. U novom aranžmanu snimljena je pjesma “Zbog đevojke Crnogorke” s kojom je Zoran odnio pobjedu prije 50 godina na festivalu “Pjesma ljeta”, Crna Gora 1971. i koja je ušla u antologiju crnogorske zabavne muzike.

”Mislim da sam imao izbor najboljih kolega i muzičara koji su se u tom trenutku mogli naći. U svojoj karijeri sam stekao divne ljude i saradnike koji su dali sve od sebe da ove pjesme budu nešto posebno. Zaslugu za to imaju Aleksandar Kovačević, Zoran Vlajić, Mirsad Serhatlić, Šuki Planjanin, Rade Vučković, Natalija Preočanin Samardžić i Peđa Nedeljković”, izjavio je Zoran Kalezić povodom dvije godine rada na novim pjesmama.

Osim mnogobrojnih nagrada koje je Zoran Kalezić osvajao od samih početka karijere, važno je istaći drugu nagradu na Festivalu narodne muzike u Parizu, te prvu nagradu na festivalu Beogradsko proleće.

Šest godina bio je predsjednik Udruženja estradnih umjetnika Srbije, vlasnik je Estradne nagrade Srbije i nosilac statusa istaknutog umjetnika Jugoslavije, a dobitnik je i nagrade za životno djelo u Crnoj Gori. Rijetki su pjevači koji su prodali preko 20.000.000 nosača zvuka, a Zoran Kalezić je jedan od njih. Uvijek vjeran sebi i muzici, i dalje ide naprijed krupnim koracima, boreći se da iz sebe izvuče ono najbolje i najiskrenije.

Bonus video: