Selma Droce nova pjevačica Divanhane

Samo nekoliko dana po objavljivanju pjesme, Divanhana je putem društvenih mreža predstavila i svoju novu članicu

3091 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ilkin Eskipehlivan
Foto: Ilkin Eskipehlivan

Bosanskohercegovački bend Divanhana nedavno je sve poštovaoce svog rada obradovao novim singlom “Lola”, te ujedno i objelodanio da se saradnja s njihovom dugogodišnjom članicom Šejlom Grgić privodi kraju.

”Pjesmu Lola, koju dijelimo s vama, posvećujemo našoj dragoj, voljenoj i cijenjenoj kolegici Šejli Grgić s kojom završavamo profesionalnu saradnju. Naša Šejla će se s Divanhanom, ali i sa svojom sevdah rajom, oprostiti serijom koncerata u komšiluku krajem jula i početkom avgusta”, izjavili su ranije iz benda Divanhana.

Samo nekoliko dana po objavljivanju pjesme, Divanhana je putem društvenih mreža predstavila i svoju novu članicu Selmu Droce.

”S velikom radošću vam predstavljamo našu novu članicu Selmu Droce. Rođena u Hamburgu u Njemačkoj, osnovnu školu, gimnaziju i srednju muzičku školu završava u Mostaru, a diplomski i postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Tokom studija biva članica ansambla Etnoakademik gdje otkriva izuzetnu strast prema tradicionalnoj muzici Bosne i Hercegovine ali i fadu, orijentalnoj muzici i fusionu. Takođe, uzima učešće na projektu Uvod u pop i jazz uvaženog profesora Sinana Alimanovića, gdje ima priliku učiti o jazz harmoniji i improvizaciji. Dobitnik je priznanja zlatna značka na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Trenutno živi i djeluje na polju muzičke umjetnosti u Mostaru”, saopštili su iz benda Divanhana te dodali da Selmu poznaju dugi niz godina.

”S poštovanjem pratimo njen rad i sve njene uspjehe, vjerujući da će nam se putevi jednog dana sasvim sigurno sresti. Srećni smo što ćemo, zajedno sa našom Selmom, pisati nove note za vas, zajedno pjevati, smijati se, plakati, širiti sevdah onako samo kako mi znamo, širom ovog šarenog dunjaluka. Za svijet pun ljubavi, za srca koja u sevdahu ljube i gore”, naveli su.

Bonus video: