PetarZ singlom „The Rainbow“ najavljuje novi album

PetarZ će po prvi put na albumu predstaviti i kolaboracije sa eminentnim muzičarima kao što su: Vasil Hadžimanov, Max Kochetov, Marko Louis, Milena Jančurić i dugogodišnji perkusionista Stingovog benda Rhani Krija

1730 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Kantautor Petar Zorkić - PetarZ singlom i spotom za pjesmu „The Rainbow“ najavljuje svoj drugi studijski album pod nazivom „Tête-à-tête“.

Album će zvanično biti objavljen na jesen 2022. godine u izdanju Mascom recordsa a donjeće dvanaest pjesama pretežno žanrovske soul i funk orijentacije.

PetarZ će po prvi put na albumu predstaviti i kolaboracije sa eminentnim muzičarima kao što su: Vasil Hadžimanov, Max Kochetov, Marko Louis, Milena Jančurić i dugogodišnji perkusionista Stingovog benda Rhani Krija. „Većinu pjesama sa predstojećeg albuma „Tête-à-tête“ sam snimio za vrijeme pandemijskog zaključavanja. Imao sam dosta vremena da ih razradim i uobličim, a sada sa bendom pripremam nastupe i snimam spotove za neke pjesme. Prvi singl zove se 'The Rainbow'. To je jedna brza pjesma u starom soul maniru koja govori o prirodi, balansu, razumijevanju i o većini onih stvari koje su odavno na margini čovekovog interesovanja. Moj prijatelj i saradnik Marko Louis me je pozvao da mu otvorim koncert 30. juna u Silosima, u Beogradu, tako da ću je tada premijerno izvesti sa bendom pred beogradskom publikom,“ izjavio je autor. Miks celokupnog albuma potpisuje Petrov saradnik, gitarista Lazar Arsović, za mastering je zaslužan Marko Perić, a režiju i kameru za spot potpisuje Dragan Jereminov. Pored albuma koji je u proteklih godinu i po dana snimao sa saradnicima, Zorkić je izlagao svoje crteže na samostalnim i kolektivnim izložbama u Beogradu i Londonu, a većina crteža je nastala kao Petrova priprema za vizuelni identitet albuma.

Drugi album Petra Zorkića finansijski je podržala Organizacija muzičkih autora Srbije – Sokoj.

Bonus video: