Osvajači nastupili u Bijelom Polju

"Džez festival je jako važna stvar za svaki grad, pogotovo za grad koji nije centar kao veći gradovi, pa je veoma važno da se u manjim sredinama prave ovakve manifestacije", kazao je pjevač grupe Zvonko Pantović

3122 pregleda 3 komentar(a)
Foto: J.Ć.
Foto: J.Ć.

Nastupom legendarne grupe "Osvajači" u Bijelom Polju sinoć je završen ovogodišnji 16. White Field Jazz Festival.

Pjevač grupe Zvonko Pantović kazao im nije prvi put da nastupaju u Bijelom Polju.

"Džez festival je jako važna stvar za svaki grad, pogotovo za grad koji nije centar kao veći gradovi, pa je veoma važno da se u manjim sredinama prave ovakve manifestacije. Rokenroll je sada jači nego što je nekada bio, pogotovo ljeti, jer svaki grad ima neku ljetnu scenu gdje se svira rokenroll. Mislim da se polako vraćamo dobrom zvuku ,a mi iz tog zvuka nijesmo izlazili. Ovo je lijep i neobičan ambijent, tako da smo aranžmanske pjesme prilagodili prostoru i nadam se da je to publici interesantno“, istakao je Pantović, dodajući da su se bjelopoljskoj publici predstavili hitovima:

"Kome sad usne ljubiš do zore", "Pronađi me", "S' kim čekaš dan"... Inače, "Osvajači" će ove godine proslaviti 30 godina od osnivanja.

Pored njih publici su se predstavili i podgorički bluz orkestar iz Podgorice ’Jesenjin’, koji predvodi naša poznata pjesnikinja dr Svetlana Kalezić Radonjić.

foto: J.Ć.

Kalezić Radonjić je naglasila da kultura u manjim gradovima ima mnogo veći značaj nego u većim.

"To je zbog toga što festivale u većim gradovima možda nećete ni primijetiti, ali kada se to dešava u malom gradu zaista ima status svetkovine, koja, ne samo da obogaćuje članove tog društva, već stvara i riznicu uspomena kojima se svako od nas vraća", kazala je ona.

"To ostavlja trajan pečat kada je riječ o kulturi jednog grada“, naglasila je Kalezić Radonjić.

Po prvi put na festival je nastupila etno grupa "Teferidž" iz Rožaja. Članica grupe Irma Nurković je kazala da ta grupa postoji od 2013. godine.

"Osnovana je sa željom da otrgne od zaborava sevdalinke, ali i da okupi mlade koji bi uživali u tom melosu", kazala je Nurković.

Bonus video: