Edo Maajka, Kiril Džajkovski, Milky Waves i Grimm otvorili City Groove

"Raduju me ovakva dešavanja, kulturni sadržaj ovakvog tipa nakon korone svima je bitan i potreban", poručio je Edo Maajka

6133 pregleda 1 komentar(a)
Sa prve noći festivala, Foto: Nebojša Perković
Sa prve noći festivala, Foto: Nebojša Perković

Edo Maajka, Kiril Džajkovski i domaći bendovi Milky Waves i Grimm sinoć su na sportskim terenima Bemax arene otvorili trodnevni muzički festival "Mtel-City Groove".

Kada je u pitanju hip-hop bosanskohercegovački reper Edo Maajka je odavno poznato ime, a pored starih hitova publika u Podgorici imala je priliku da čuje i kako uživo zvuče neke od numera sa nedavno objavljenog albuma "Moćno".

"Moja ranija iskustva sa crnogorskom publikom su odlična i već duže vrijeme se družim sa publikom sa ovog podneblja", rekao je Edo Maajke. "Posljednji put sam nastupao sa bendom promovišući tadašnji album, sada sam ovdje sa DJ, kako bih promovisao svoj novi album. Raduju me ovakva dešavanja, kulturni sadržaj ovakvog tipa nakon korone svima je bitan i potreban".

O svom posljednjem albuma, Edo kaže...

"Svaki novi se dosta razlikuje od prethodnog. Tu negdje prepoznajem svoj rast, a ovaj album mi je posebno bitan, jer nakon nekih šest godina opet radim klupsku muziku. On je okupio dosta gostiju, jedan od njih je i Rade Šerbežija, mislim da je cjelokupan album jako interesantan publici".

Frontmen grupe Grimm Nebojša Đukanović rekao je nastupaju poslije dužeg vremena, a dodao je i da su festivali jako bitni kako zbog samih rok bendova, tako i zbog ostalih izvođača iz Crne Gore.

"Nadam se da će ovakvih dešavanja biti sve više i da će izvođači iz Crne Gore imati što više prilike da se pokažu. Festivali su potreba,koja je neophodna za afrimaciju bilo koje vrste muzike, posebno roka. Ovim putem bih apelovao da ovakve manifestacije budu što češće, da se publici pruži prilika da čuje različite žanrove, kako bi mlađa populacija naučila što više o zvuku koji je nekada bio jako popularan", rekao je Đukanović.

Kiril Džajkovski se predstavio kombinacijom elektronskog zvuka, trube i violine. On kaže da se u Crnoj Gori već osjeća domaćin.

"Publika ovdje odlično prihvata naše zvuke i sve ono što radimo, tako da me raduje večerašnji nastup", rekao je Kiril prije izlaska na scenu.

Kako su organizatori ranije najavili drugo veče će obilježiti moderniji zvuk mlađih generacija, tako da će večeras nastupiti Nela, Angelina, Sara Jo i Senidah.

Treću i posljednju noć obilježiće domaće i strane zvijezde, dok je hrvatska kantautorka Lu Jakelić otkazala nastup zbog zdravstvenih problema. Umjesto nje nastupiće bend Toć, a nakon njih australijska pjevačica italijanskog porijekla Gabriela Cilmi, zatim Artan Lili, dok će festival zatvoriti britanski elektro pop bend "Kosheen".

Bonus video: