Bulajić: Doveli smo svjetska imena, potrudili se da program bude raznovrstan i da se nađe za svakoga po nešto

Ističe da je "ovaj format festivala već doživio svoj vrhunac, te da već za sledeću godinu kao organizatori imaju u planu nešto sasvim drugačije"

4958 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Nebojša Medo Perković
Foto: Nebojša Medo Perković

Velikom žurkom na otvorenom i nastupima velikih imena, kako regiona tako i svijeta, sinoć je u Podgorici završen sedmi City groove festival, saopšteno je iz Media biroa.

Direktor festivala, Dragan Bulajić kazao je da City groove iz godine u godinu raste i poprima razmjere svjetskih festivala.

"Uspjeli smo da dovedemo svjetska imena u Podgoricu, i mislim da se naš rad isplatio. Ovdje je mnoštvo razdraganih ljudi, a mi smo se potrudili da program za sve tri noći festivala bude raznovrstan i da se nađe za svakoga po nešto", kazao je on.

Bulajić ističe da je ovaj format festivala već doživio svoj vrhunac, te da već za sledeću godinu kao organizatori imaju u planu nešto sasvim drugačije.

Groove festival
Groove festivalfoto: Nebojša Medo Perković

Za frontmena grupe Toć, Bojana Stojanovskog ovakvi formati festivala su sjajna prilika da se građanima predstave grupe, koje možda nikada ne bi imali prilike da čuju. Kaže da ga raduje nastup britanske pop zvijezde Kosheen, i najavljuje novi singl.

"Upravo smo završili snimanje, vrlo brzo možete očekivati naš novi sing i spot za pjesmu Jugo i bura", poručio je on.

U nastavku večeri nastupila je Gabriela Cilmi, a podgorička publika se prisjetila starih, poznatih hitova poput "Sweet about me", "Love me Cos you wont to" i drugih.

"Ovdje je prelijepo, prvi put sam u Crnoj Gori. Doputovala sam iz Makedonije, i imala sam priliku vidjeti vašu prelijepu zemlju. Line up festivala je odličan, publika još bolja i mislim da je ovo veče za pamćenje", kazala je Cilmi.

Beogradska grupa Artan Lili je već čest gost u Podgorici, a njen frontmen Bojan Slačala kazao je da je neki eho sadašnjice, upravo različitost koncepta ovakvih festivala.

"Ljepota je u različitosti, a od Podgoričke publike očekujem uvijek maksimum, jer oni prosto prepoznaju ono što mi radimo", rekao je on.

Veče je zatvorila Kosheen. Posjetioci zadovoljni samim događajem, kažu da je "Za sve generacije".

Groove festival
Groove festivalfoto: Nebojša Medo Perković

Posjetiteljka iz Španije nije prvi put u Crnoj Gori i jako joj se dopada ideja gradskog festivala, prenio je Mediabiro.

"Uživam noćas, najviše mi se dopao nastup Gabriele Cilmi", kazala je.

Bonus video: