Bez telefona na Dilanovim koncertima

Posjetioci će svoje uređaje zaključati u Yondr torbice posebno dizajnirane za zaključavanje mobilnih

3355 pregleda 1 komentar(a)
”Probao sam razne viskije”: Bob Dilan, Foto: Shutterstock
”Probao sam razne viskije”: Bob Dilan, Foto: Shutterstock

Muzičar Bob Dilan (81) donio je odluku da na njegovim koncertima publika ne može da koristi mobilne telefone. Ovu odluku donio nakon što je objavio datume nastupa u Velikoj Britaniji gde će zasvirati prvi put u posljednjih pet godina.

Britanski dio njegove turneje održaće se između 19. i 31. oktobra, a u tom periodu će održati četiri nastupa u londonskom Palladiumu.

Ulaznice će biti puštene u prodaju u 10 ujutro u petak, 15. jula, ali svi fanovi koji jedva čekaju da ga vide uživo to neće moći da dokumentuju fotografijama, jer će to biti događaj bez mobilnih telefona.

Posjetioci će mobilne telefone zaključati u posebne - Yondr torbice (posebno dizajnirane za zaključavanje mobilnih telefona) za vrijeme trajanja nastupa, pišu britanski mediji.

Podsjetimo, muzičar će nastupiti u Kardifu, Halu i Notngemu, a turneju će završiti sa dva nastupa u Glazgovu.

Posljednji put Dilan je na turneji po Velikoj Britaniji bio u aprilu i maju 2017. godine. Na muzičkoj sceni je od 1960-ih i do danas je prodao više od 125 miliona ploča širom svijeta. Dobitnik je Oskara za najbolju originalnu pjesmu 2001. za singl “Things Have Changed” koji je napisao za film “Wonder Boy”s.

I pored ogromnog uspjeha i kulturnog uticaja, Dilanove pjesme nikada nisu bile na prvom mjestu liste singlova ni u Velikoj Britaniji, ni u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mnoge njegove pjesme su široj publici poznatije kao obrade. Na primer, verzija “Make You Feel My Love” pjevačice Adel, “Mr Tambourine Man” u izvođenju benda The Byrds i “All Along The Watchtower” u izvođenju Džimija Hendriksa.

Tokom svoje karijere osvojio je 17 Gremi nagrada - čak tri za album Time Out of Mind iz 1997, koji mnogi kritičari smatraju povratkom u formu poslije dugačkog niza muzičkih promašaja. Prvi je tekstopisac koji je 2016. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Bonus video: