NOVOGODIŠNJA FEŠTA U BUDVI TRAJAĆE ČETIRI DANA

Bijelo dugme, Bajaga, S.A.R.S, Dubioza...

Program počinje 29. decembra na centralnoj bini ispred starogradskih bedema, otvara ga Hladno pivo i S.A.R.S.
0 komentar(a)
Bijelo dugme, Foto: Arhiva Vijesti
Bijelo dugme, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.10.2017. 05:14h

Budva će i ove godine biti glavno mjesto provoda u najluđoj noći, za šta su se ponovo pobrinuli Opština i Turistička organizacija Budve, a jedan od najpoznatijih ex jugoslovenskih bendova „Bijelo dugme“ predvođeno Goranom Bregovićem nastupiće u novogodišnjoj noći na trgu ispred Staroga grada.

Brojne posjetioce, koji tradicionalno godinama unazada biraju Budvu kao mjesto gdje će dočekati Novu godinu, očekuje čak četvorodnevni muzički program.

„Vijestima“ je potvrđeno da program počinje 29. decembra, kada će na centralnoj bini ispred starogradskih bedema nastupiti poznata hrvatska rok grupa Hladno pivo i popularni beogradski sastav S.A.R.S.

Dan kasnije, 30. decembra, muzički program nastavlja se nastupom Bajage i instruktora.

U najluđoj noći organizaotori su se potrudili da dovedu trenutno najpoznatiji tribute bend „Queen real tribute“, bend iz Beograda, zaljubljenike u kultni britanski rok bend „Queen“. Bend je nastupao širom svijeta, a samo u Brazilu su imali čak 70 koncerata. Osim izvrsne svirke, njihovi nastupi uključuju i upečatljive kostime kakve su Queenovci nosili, čak i gitaru identičnu onoj Brajana Meja, koju gitarist svira kovanicom, poput svog uzora.

Nakon njih, kao zvijezde večeri nastupiće Bregović i Bijelo dugme, a u Budvu dolaze i pjevači koji su bili sastavni dio ovog benda Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović.

Popularni Dugmići nastupali su u Budvi prije tri godine, kada su takođe napravili provod za pamćenje.

Muzički program se završava 1. januara, što će biti prava poslastica za sve koji vole malo „tvrđi“ zvuk. Na starogradskom trgu nastupiće hrvatski hip hop sastav Elemental, a iste večeri popularni bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv a svojom mješavinom punka, reggaea, duba, ska, rocka i uvijek jakim političkim porukama.

Dočeci Nove godine na otvorenom svrstali su Budvu, kao najprivlačniju destinaciju za provod. Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, crnogorska metropola turizma, angažujući najpoznatnije zvijezde sa eks jugoslovenskih prostora, kao i poznata evropska muzička imena, postaje epicentar zabave i nezaboravnog provoda. Glamurozni dočeci, najpopularnije zvijezde, odličan provod i zabava do zore, sinonimi su koji godinama prate Budvu, kao grad koji je najomiljenija destinacija u najluđoj noć.

Budva od 2000. svake godine organizuje javne dočeke Nove godine i do sada je ugostila najveća muzička imena.